Чинний Герой України заявив, що в Україні «знищується велика російська культура»

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв’ю пропагандистському YouTube каналу «БелРос».

Про це  пише Варта1.

Резнікович заявив, що виїхав з Києва, адже «не зміг змиритися, що в останні два роки послідовно знищується велика російська культура». При цьому він тут же визнає, що всі пів сотні вистав, які при ньому в останні роки демонстрував його театр у Києві, були російськомовні.

«Для мене особисто, велика російська культура є рідною», – визнав режисер.

Чинний Герой України наголошує, що люди в Україні та люди в Росії «близькі у всіх відношеннях». А кенселінг російської культури після початку повномасштабного вторгнення режисер називає «штучним розривом».

«Цей розрив, на мою думку, ні до чого хорошого на Україні, в Україні не призведе. І поїхав я тому, що не можу цього прийняти, розумієте, ну це м’яко кажучи, нонсенс. Коли у Венесуелі відкривають пам’ятник Пушкіну, і коли у Києві на Брест-Литовському проспекті його зносять. Ну це ж не нормально, це не природньо», – сказав режисер.

Рєзнікович вневнений, що такі події в Україні тимчасові, а людей, які не погоджуються із забороною російської культури, «просто залякали».

Довідково:

Михайло Ієрухімович (Юрійович) Резнікович (26 квітня 1938, Харків) — український режисер. Народний артист Української РСР (1980). Лауреат Державної премії України ім. Т. Г. Шевченка (1983). Генеральний директор-художній керівник Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки (1994 — 2022) (нині Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки). Член Національної спілки театральних діячів України. Академік Академії мистецтв України (1996). Герой України (2013).

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини