Львівська шахістка Анна Музичук відмовилась їхати на чемпіонат світу в Саудівську Аравію

Львівська шахістка Анна Музичук не поїде на чемпіонат світу з шахів у Саудівській Аравії через місце його проведення та місцеві традиції. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook в суботу, 11 листопада.

«Міжнародна шахова федерація анонсувала світовий чемпіонат з рапіду і бліцу, який відбудеться в кінці року в Саудівській Аравії. Спочатку Іран, тепер – Саудівська Аравія… Цікаво, де організують наступний жіночий чемпіонат світу з шахів? Незважаючи на рекордний призовий фонд, я не збираюся грати в Ріяді, що означає втрату двох чемпіонських титулів. Ризикувати життям і носити весь час абайю? Все має свої межі і хусток в Ірані було більше ніж достатньо», – написала Музичук.

FIDE has announced World Rapid and Blitz Chess Championships to be organized in the end of this year in Saudi Arabia….

Gepostet von Anna Muzychuk am Samstag, 11. November 2017

Нагадаємо, львів’янка Анна Музичук є володаркою титулу чемпіонки світу зі швидких (рапіду) і блискавичних (бліцу) шахів, який вона завоювала в кінці 2016 року у місті Доха (Катар).

У лютому-березні 2017 року вона брала участь в чемпіонаті світу з шахів серед жінок в Ірані, де стала срібним призером, поступившись у фіналі китаянці Тань Чжун. Протягом всього турніру Музичук довелося скрізь носити хустку.

Раніше ZAXID.NET писав, що у січні 2017 року сестра Анни Музичук Марія вирішила бойкотувати чемпіонат світу з шахів серед жінок в Ірані. Вона вирішила відмовитися від участі, оскільки вважає Іран країною, яка не пасує для такого престижного змагання. «Це неправильно, що ті шахістки, які відмовляються їхати туди й носити хіджаб, просто ні за що втрачають право грати на чемпіонаті світу», – зазначила тоді Марія Музичук.

Джерело: zaxid.net

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини