10 Мальовничих місць Карпат, про які не всі знають

Українські Карпати… Вже сама назва викликає теплі відчуття, нагадує чарівну колискову про цю унікальну місцину, яка асоціюється з древньою казкою, і тоді в пам’яті випливає колись почута гуцульська мелодія і звуки трембіти кличуть відвідати цю благодатну землю.

Природа щедро обдарувала Україну своїми красотами: в кожному куточку країни багато прекрасних місцин. Та сьогодні ми хочемо Вам показати саме Карпати. Адже з пробудженням весни прокидаються неймовірні гірські квіти, весело несуться в далечінь повноводні ріки, зеленіють безкраї поля… І багатьох хочеться по-скорше доторкнутись до їхніх живописних красот! Куди варто поїхати в першу чергу? Де нас чекають найкращі місця Карпат?

Гора Вухатий Камінь

10 Мальовничих місць Карпат, про які не всі знають
Її схили дуже мальовничі. Хитромудрі зображення, намальовані невідомим художником, ще називають “церквами”. Шанувальники природної краси оцінять чудові панорами, що відкриваються звідси.

Свидовецький хребет


З нього відкривається один із найбільш мальовничих краєвидів Карпат. Вінчає хребет гора Близниця. Її висота 1883 м. До Свидовця є багато туристичних маршрутів.

Озеро Несамовите


Високогірне озеро Несамовите забралося на висоту 1750 метрів! Воно льодовикового походження, обрисами нагадує Антарктиду. За легендою, на його дні покояться грішні душі. Тому не можна в ньому купатися і кидати каміння.

Гора Шпиці

10 Мальовничих місць Карпат, про які не всі знають
Шпиці ніби притягують до себе негоду. Хмари тут люблять поплакати і вилити всю свою печаль. Химерної форми скелі вінчають вершину Шпиці. В тиху погоду, видно гори-сусідки: Бребенескул, Вухатий Камінь, Дземброня, Туркул, Петрос.

Дземброня


Ось куди можна втекти від цивілізації. Дземброня – найвисокогірніше село України, і наймальовничіша гора. Свого часу тут бували Леся Українка і Василь Стефаник.

Полонина Боржава


Боржава – це залиті сонцем неосяжні простори. Зелені гори дуже мальовничі. Найбарвистішим пейзажем можна помилуватися з найвищої гори Стрий.

Криворівня

10 Мальовничих місць Карпат, про які не всі знають
Це маленьке гуцульське село переносить в іншу реальність. Здається, наче ти потрапив у королівство, оточене горами, в середині якого весело хлюпоче гірська річка. Гори вкриті густою зеленню.

Скелі Довбуша


Тільки природа могла створити такі могутні скульптори. Обриси величезних скель і гігантських каменів нагадують фантастичних істот. Місцеві жителі кажуть, що кожна скеля відображає частину тіла національного героя Олекси Довбуша.

Скеля Карстовий міст


Колись на місці карпатських гір хлюпало стародавнє море. Тисячоліттями воно створювало химерні барельєфи. Скеля Карстовий міст майстерно виточена прадавнім морем. До цього місця можна дістатися тільки пішки.

Драгобратський водоспад і озеро Герешаска


Озеро має дивовижну прямокутну форму і зверху дивиться на каскадний Драгобратський водоспад. Особливо цікаво спостерігати за цією картиною в період танення снігів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини