Українців-призовників у Німеччині вистачить на 8 дивізій

У країнах Європи проживає понад пів мільйона чоловіків призовного віку-громадян України.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

У Німеччині проживає майже 190 тисяч українців призовного віку. Це офіційні дані міністерства внутрішніх справ. Ще 100 тисяч можуть перебувати там нелегально, пише щоденне видання «Welt».

За даними Євростату, понад 650 тисяч українських чоловіків віком до шістдесяти чотирьох років зареєстровані як біженці в 27 країнах ЄС, а також у Норвегії, Швейцарії та Ліхтенштейні.

В умовах втрат на фронті, про які уряд у Києві не повідомляє, можливість призову хоча б частини тих, хто перебуває за кордоном, може мати вирішальне значення для ефективної оборони країни, зазначає «Вельт». Ці дані починають викликати у Німеччині питання.

«Я не розумію, чому фізично здорові українці залишаються в Німеччині, відмовляючись захищати свою країну», —  прокоментував військовий у відставці Родеріх Кізеветтер.

За його словами, кількість українських чоловіків у Німеччині дозволяє укоплектувати 8 дивізій.

Як з’ясувала ВВС, щонайменше 20 000 чоловіків втекли з України від початку повномасштабної війни, щоб уникнути мобілізації. Ще 21 113 чоловіків намагалися втекти, але були затримані українською владою, повідомили у Києві.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини