Кожна війна зараз може стати останньою: виступ Зеленського на засіданні Генасамблеї ООН

Володимир Зеленський вперше з початку повномасштабного вторгнення наживо виступив на засіданні Генасамблеї ООН. Основною темою промови президента стали наслідки цинічного вторгнення Росії в Україну.

Володимир Зеленський особисто прибув до Нью-Йорку – раніше він звертався до Генасамблеї лише через монітори. Головні тези з промови президента України перед світовими лідерами передає 24 Канал.

Ввечері 19 вересня розпочалося засідання Генеральної асамблеї ООН. На ній всього присутньо 140 голів держав та урядів країн світу. Володимир Зеленський о 21:06 також взяв слово, щоб знову наголосити на важливих питаннях.

Росія заслуговує роззброєння

На початку виступу Зеленський акцентував, що важливо залишатися об’єднаними, щоб гарантувати справедливий мир для всіх народів. І саме єдність може запобігти війнам. Президент України зазначив, що Третю світову війну розглядати саме як ядерну війну. Минуле століття навчило світ утримуватися від застосування зброї масового знищення, а натомість сприяти повному роззброєнню.

Історія показує, що саме Росія заслуговувала на ядерне роззброєння ще у 1990-х роках. І Росія заслуговує на це зараз. Терористи не мають права володіти ядерною зброю, – акцентував Зеленський.

Україна віддала свій потенціал, а Росія залишилася хранителькою такої сили – це стало помилкою.

Терористи шантажують світ

Він додав, що ядерна зброя наразі не найстрашніше. Поки вона знаходиться у сховках, Росія активно застосовує інші інструменти масового ураження. Міжнародні конвенції обмежують володіння та розповсюдження зброї, проте вони не можуть запобігти терору продовольством, енергією та іншими речима.

Росія перетворює на зброю багато інших речей, і ці речі використовуються не лише проти нашої країни, але й проти всіх ваших країн,
– пояснив Зеленський.

Росія на початку війни заблокувала порти України у Чорному та Азовському морях. Агресор намагається використати дефіцит продовольства у світі як привід визнати законною їх агресію. Ціни на продовольства стають зброєю.

Володимир Зеленський наголосив, що також країна-терористка використовує як зброю енергетику. Москва використовувала нафту та газ для послаблення світових лідерів, а наразі ця загроза зросла ще більше.

Росія перетворює ядерну енергетику на зброю. Подивіться, що Росія зробила з нашою Запорізькою атомною електростанцією: обстрілювала її, окупувала й тепер шантажує інших загрозою витоку радіації,
– заявив президент України.

Володимир Зеленський поставив риторичне питання: “Чи сенс скорочувати кількість ядерної зброї, якщо Росія використовує для шантажу електростанції?”

Викрадення дітей стало політикою держави

Терористи викрадають дітей, шоб тиснути на сім’ї та суспільство загалом. Однак Зеленський наголосив, що подібні дії ніколи не були частиною політики цілої держави. Україна має докази щодо сотень тисяч депортованих українських дітей.

Викрадених українських дітей у Росії вчать ненавидіти Україну, розривають усі зв’язки з їхніми сім’ями. Це геноцид, – акцентував український лідер.

Ненависть використовується як засіб боротьби проти іншого народу. Саме за депортацію українських дітей суд видав ордер на арешт Владіміра Путіна.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини