У Кропивницькому священники УПЦ МП намагалися викрасти дзвони з храму, який перейшов до ПЦУ

Представникам УПЦ МП дозволили забрати з храму свої речі, проте вони вирішили прихопити ще й церковні дзвони.

У Кропивницькому священнослужителі УПЦ МП намагалися зрізати та викрасти дзвони з храму, який передали до ПЦУ.

Про це передає місцеве видання “Гречка”, – пише ТСН

За інформацією видання, комплекс будівель разом із храмом перейшов у комунальну власність. Депутати міськради одноголосно підтримали те, щоб ці будівлі виділили ПЦУ для богослужінь терміном на 5 років.

Храм у Кропивницькому, який передали ПЦУ / © Гречка

29 травня священники УПЦ МП звідти почали забирати свої речі, проте вирішили прихопити з собою ще й церковні дзвони.

“Йшлося про меблі, посуд та інші елементи побуту. Вони навіть котел для опалення вирізали і забрали, зазначивши, що той що був там від початку був поганим, тому вони встановили інший, а відтак це їхня власність і вони його заберуть”, – розповіла очільниця управління комунальної власності міськради Алла Паламаренко.

За її словами, представники Московського патріархату спочатку різали якийсь брухт, який там зберігали, та вантажили його. Потім звук “болгарки” вона почула біля дзвонів.

На фото видно, що перші два дзвони майже вдалося зрізати / © Гречка

“На мої зауваження, щоб вони припинили, вони почали кричати мені, що це їхнє. Насправді ті дзвони там від самої побудови храму, ще до того, як вони почали користуватися будівлею”, – каже Паламаренко.

На місце події викликали поліцію, аби перешкодити мародерству священнослужителів МП. Проте всі представники УПЦ МП, які були на місці, а також їхній адвокат, накивали п’ятами, коли побачили, що приїхала поліція та ЗМІ.

“Спільно з представниками комунальної власності було оглянуто територію. На момент перевірки дзвони знаходились на місці. Наразі вони теж перебувають на місці. З метою збереження майна до релігійної споруди було наближено наряд поліції”, – розповіли журналістам правоохоронці.

Схожий інцидент трапився у травні 2022 року в Дрогобичі Львівської області. Там священник УПЦ МП після того, як дізнався про рішення парафіян перейти до ПЦУ, вивіз з храму весь церковний інвентар, ікони та дзвони, які були куплені за кошти громади. Він залишив після себе “голі” стіни.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини