Неконтрольовані алабаї на Львівщині загризли вже кількох собак, але, попри постанову, їх не забирають у власника

Зоозахисники кажуть, через поганий догляд собаки стали агресивними.

На Львівщині два алабаї на смерть загризли іншого пса, ще один дивом вцілів. Поліції навіть довелося застосувати зброю. Ці двоє алабаїв вільно бігають вулицями, нападають на тварин і шматують їх не вперше, йдеться в ТСН.

Відео облетіло соцмережі і обурило десятки тисяч користувачів. На ньому два великих алабаї вхопили маленького домашнього собаку. Господиня песика кричить і хапається за серце, але наздогнати кривдників улюбленця не може. “Хапає її, я знайшла якусь паличку, починаю бити його по голові, він її випускає, я хапаю її на руки, а він мені вириває з рук і втікає”, – пригадує, як все сталося, пані Оля.

Розповідає, алабаї напали на її песика несподівано і одразу кинулись гризти. Ніхто з перехожих зарадити не зміг. Песику Ясі пощастило вижити, бо великий собака, який тримав її у зубах, випустив її, Яся впала та кинулася навтьоки. Згодом у підвалі її знайшла господарка.

Нині песик у бандажі, пересувається важко. А от інший собака, на якого ті самі алабаї напали того самого дня – не вижив, розповідають зоозахисники. “Зранку в цей день вони роздерли Чапу з першого під’їзду, гуляла дівчинка і біля сусідніх будинків напали і, на жаль, собака загинула, бо прокусили сонну артерію”, – розповідає зоозахисниця Олена.

Захисники знають принаймні про чотири напади цих алабаїв на домашніх тварин. В день, коли порвали зубами одного і покусали іншого – перехожі викликали поліцію. Алабаї були такими агресивними, кажуть копи, що довелось застосувати зброю. “З метою убезпечення громадян було здійснено декілька пострілів у повітря та в собак, бо було поблизу дуже багато людей”, – розповідає керівник Дрогобицького відділу поліції Василь Петрик.

Ці алабаї небезпритульні, їхній власник – місцевий бізнесмен, ім’я якого скандально відоме. Останній інцидент – за кермом чоловіка застали у стані наркотичного сп’яніння. Після інциденту своїх собак він загнав із вулиці на територію, яка йому належить. Каже, що собаки в той день нібито самі втекли через пошкоджену огорожу.

Раніше алабаї жили в нього вдома, зараз він не може їх там тримати за сімейними обставинами. Зоозахисники кажуть, саме через поганий догляд собаки і стали агресивними. “Вони голодні не були, але вони не вигулювалися, тварина не може сидіти ізольована, хоче контакту, хоче гуляти. Винуваті тут власники, які безвідповідально ставилися до їхнього неналежного утримання”, – додає зоозахисниця.

Власник підтверджує – собаки втікають невперше і нападали не лиш в Дрогобичі. “В Трускавці два протоколи, і в Дрогобичі два. Алабая, як би ти не дресирував, його основна – захист території і периметру”, – переконує власник тварин Микола Лагодич.

Поліцейські складають черговий протокол та виписують штраф – три тисячі чотириста гривень. Собак у власника виконавча служба не конфіскує, попри постанову Трускавецького суду про примусове вилучення тварин. Це рішення ухвалене ще місяць тому, після того, як алабаї загризли песика у Трускавці.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини