Московський піп на Буковині назвав “цирками” і “театром” заупокійну молитву і читання Євангеліє українською мовою священниками ПЦУ, – отець Роман Грищук

Священник ПЦУ із Буковини Роман Грищук розповів, що у Сокирянах московський піп назвав “цирками” і “театром” заупокійну молитву і читання Євангеліє українською мовою, а також проповідь капелана о. Назарія над гробом покійного воїна, полковника Миколи Борисовича Головатюка

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі, передає “Еспресо.Захід”

“Отець-капелан Назарій чотири останні роки духовно опікувався і був особистим другом воїна Миколи Борисовича. На запрошення родини капелани ЗСУ з числа священників ПЦУ були присутні, а також звершували молитву за спочилим воїном на площі Сокирян та на кладовищі над могилою”, – розповів Роман Грищук.

За його словами, колишні прихожани УПЦ МП розповіли, що цей московський піп, у перші роки російської агресії не хотів узагалі молитися за українських воїнів, а також відмовлявся хоронити Героїв, відсилаючи до інших храмів.

“А тут прийшла зверху “рознарядка” грати роль “Української Церкви”, бо викинуть зі злачних місць і мусив змінити пластинку і вже хоронити воїнів. Але хоронити так, ніби звичайного грішника. Зразок його “проповіді” перед вами. Звичайно, що я не міг спокійно дивитися на це його блюзнірство і знущання над Захисником Батьківщини, над українською мовою і воїнським подвигом! Тому і добавив кілька слів від себе і йому з його братією!” – додав священник ПЦУ.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини