Росія зайшла в глухий кут у Бахмуті і скоро втратить місто, – The Wall Street Journal

За майже 10 місяців боїв росіянам вдалося захопити майже увесь Бахмут. Після цього у Росії почали говорити про “перемогу”, однак виснаження армії у цих боях може зіграти злий жарт з загарбники.

Про це пише 24 канал, посилаючись на The Wall Street Journal

Видання відзначає, що після боїв за Бахмут російська армія втратила потенціал для наступу. Ворог витратив чимало живої сили й техніки для того, щоб захопити місто, яке не має стратегічного значення, а радше символічне.

Росія не може використати “перемогу” в Бахмуті

Росія хоч і заявила про нібито повне захоплення Бахмута, реальність насправді інша. Проте Видання відзначає, що навіть заявлена “перемога” жодним чином не допомагає російській армії у просуванні через знесилення після тривалих боїв.

Також ЗМІ звертає увагу на те, що битва за Бахмут стала найкривавішою для росіян і викликала розбіжності у військовому командуванні ворога через колосальні втрати.

Після захоплення більшості Бахмута, росіяни не можуть просуватися далі. Крім того, ЗСУ почали контратаки на флангах для того, щоб взяти місто в оперативне оточення. Видання відзначає, що навіть попри те, що ця мета може бути недосяжною, контратаки ЗСУ не дозволяють росіянам перегрупуватися.

Тож ЗМІ констатують, що росіяни зайшли у глухий кут у Бахмуті. Тому ворог втратить місто. Це лише питання часу. Українські військові переконують, що росіяни втратили ініціативу і саме ЗСУ перехопили її.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини