На Львівщині нетвереза водійка збила на тротуарі поліцейську: її затиснуло між стіною та авто

У центрі Яворова нетвереза водійка автомобіля Toyota RAV4 збила поліцейську. ДТП трапилася у понеділок, 29 травня, біля входу в Яворівську міську раду близько 15:20.

Поліцейську госпіталізували у львівську лікарню. Як з’ясувалося, водійка не вперше потрапляє в такі ситуації. Два роки тому суд її оштрафував і позбавив прав за нетверезу ДТП, однак вона скасувала цю постанову в апеляції, – пише Zaxid.net.

Як повідомили у поліції, водійка Toyota RAV4 виїхала на тротуар і збила 25-річну поліцейську.

«За попередньою інформацією медиків, водійка автомобіля, 34-річна місцева жителька, на момент ДТП перебувала в стані алкогольного сп’яніння. Її доставили в лікарню для проведення експертиз», – повідомили у поліції.

Редакції вдалося отримати відео з камер спостереження моменту ДТП. На ньому видно, як автомобіль на швидкості протаранює металевий парапет, який відгороджує тротуар, після того врізається у стіну, притискаючи до неї жінку, яка щойно вийшла з дверей міськради. Ще одна пішохідка ледве встигла відскочити, щоб її теж не зачепила машина. Після ДТП водійка далі сиділа за кермом, аж поки до неї не підійшли очевидці.

В обласному Центрі екстреної медицини та медицини катастроф повідомили, що пацієнтку госпіталізували до львівської лікарні святого Пантелеймона. У неї закрита черепно-мозкова травма, відкритий злам правої гомілки. Її стан середньої важкості.

З власних джерел редакція дізналася, що водійка, яка скоїла ДТП, це Галина Скакунова. За інформацією платформи Youcontrol, вона є місцевою підприємицею, займається роздрібною торгівлею одягом. Також із реєстру судових рішень відомо, що Галина Скакунова вже має судимість за ДТП і кермування у нетверезому стані. 28 листопада 2021 року у Львові вона, перевищивши швидкість, наїхала на острівець безпеки на вул. Моршинській. Поліцейські перевірили її на стан сп’яніння, драгер показав 2,36 ‰ алкоголю. Суд визнав її винною і призначив штраф 17 тис. грн з позбавленням на рік права кермувати автомобілями. Однак 5 травня 2022 року суддя Львівського апеляційного суду Ірина Партика скасувала рішення суду першої інстанції у частині щодо нетверезого кермування.

Цього разу слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.286-1 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння).

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини