До Москви дістане: які потужні ракети Україна запросила у Німеччини

Україна звернулася до Німеччини з проханням надати далекобійні ракети TAURUS. Був надісланий відповідний запит. Країна підтвердила його, розгляне і визначить скільки зможе надати ракет.

Про це у своєму стрімі розповів військовий експерт Олег Жданов, інформує 24 Канал. Він наголосив на основних перевагах даного озброєння.

Основні характеристики TAURUS

TAURUS – німецька ракета повітряного базування з дальністю польоту більш ніж 500 кілометрів. Вона є аналогом франко-британської Storm Shadow.

Вона має 400 кілограмів тротилу. Як відзначають деякі оглядачі, до Москви дістане, – сказав військовий експерт.

Відповідна ракета ефективна проти захисних цілей, таких як командні пункти, бункери та склади з боєприпасами. Разом з тим важливо, що вона малопомітна і низько летить.

“Storm Shadow повторює рельєф місцевості й буквально крадеться по землі. Вона майже непомітна для радіолокаційних систем, а корпус, виконаний за унікальною технологією, робить її майже невидимою. Я так розумію, що TAURUS може летіти вище, але вона належить до малопомітного класу ракет і відповідно одна з головних її задач – ураження захищених цілей ППО”, – додав Жданов.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини