Новий заступник голови СБУ потрапив у скандал через російський паспорт батька (фото)

Раніше сам Наумюк визнавав, що батько з братом отримали паспорти РФ після окупації Луганська, однак стверджував, що обидва згодом відмовилися від цих документів.

Батько призначеного напередодні заступника голови СБУ Сергія Наумюка – Анатолій має чинний російський паспорт, і це підтверджує витяг із системи “Роспаспорт”.

Про це повідомляють журналісти “Схем” (проєкт “Радіо Свобода”), – пише ТСН.

У матеріалі зазначається, що російський паспорт Анатолія Наумюка не був анульований, і про це свідчить відсутність документа в переліку недійсних паспортів на сайті МВС РФ.

Російський паспорт Анатолія Наумюка / ©

Батько нового заступника голови СБУ також має індивідуальний податковий номер платника податків у Росії. ІПН прив’язаний до російського паспорта Анатолія Наумюка. Цей факт журналісти з’ясували через сайт російської Податкової служби.

Російський ІПН Анатолія Наумюка / ©

Перевірка номера паспорта Наумюка в реєстрі Головного управління з питань міграції МВС Росії також підтвердила, що документ не перебуває у переліку недійсних.

Сам Сергій Наумюк раніше підтверджував наявність російського громадянства у батька та брата, але запевняв, що це було “вимушене” рішення “з побутових причин” (рідні проживали в Луганську і отримали документи 2015 року). Наумюк також стверджував, що його рідні згодом начебто відмовилися від паспортів РФ.

Журналісти отримали витяг з реєстру “Роспаспорт”, який свідчить, що паспорт громадянина РФ Анатолія Наумюка був оформлений 2015 року в російському місті Тула. Заяву на отримання громадянства Наумюк подав, вказавши підставою “набуття громадянства Російської Федерації”.

Російський паспорт Анатолій Наумюк отримав у Тульській області РФ / ©

Як повідомили у пресслужбі СБУ, перед призначенням на роботу до спецслужби Сергій Наумюк пройшов “усі необхідні перевірки”, а його родичі нині “очікують на скасування громадянства РФ”.

“Ці документи (брата і батька – ред.) були отримані після окупації Луганська в 2014 році, де проживали обидва родичі. Після виїзду з тимчасово захопленого регіону вони подали заяви на відмову від російського громадянства. Однак наразі уповноважені органи РФ свідомо блокують розгляд відповідних заяв”, – йдеться в повідомленні пресслужби СБУ.

Там додали, що на сьогодні батько та брат Сергія Наумюка на законних підставах постійно перебувають у США. Там вони очікують на скасування російського громадянства.

“Вони виступають проти дій Росії, яка розпочала повномасштабну війну в Україні”, – наголосили в СБУ.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини