Китай запропонував віддати окуповані українські області Росії, щоб закінчити війну – The Wall Street Journal

Спеціальний представник уряду Китаю з євразійських справ Лі Хуей під час турне країнами Європи, яке відбулося у травні, залишив їм чітке послання від Пекіна.

У КНР вважають, що союзники США в Європі мають відстоювати свою автономію та вимагати негайного припинення вогню, залишивши Росії ті частини України, які вона зараз займає, – пише OBOZREVATEL

Про це повідомило видання The Wall Street Journal, посилаючись на слова західних чиновників, знайомих із переговорами, у столицях різних країн континенту. Хуей закликав європейські уряди розглядати Китай як економічну альтернативу Вашингтону і сказав, що вони мають діяти швидко, щоб покласти край конфлікту між Росією та Україною до його поширення.

У матеріалі зазначили, що співрозмовники видання поставили під сумнів здатність Китаю виступати як чесний посередник у будь-яких переговорах, враховуючи, наскільки тісно він пов’язаний із Москвою. Чиновники заявили, що не вважають за можливе досягнення миру доти, доки російські війська не будуть виведені з України.

Один із дипломатів, який розмовляв із Лі, зазначив: “Ми пояснили, що заморожування конфлікту не відповідає інтересам міжнародної спільноти, доки не буде виведено російські війська”.

Інший дипломат припустив, що, ймовірно, у такий спосіб Китай перевіряє єдність Заходу і намагається виявити ініціативу.

Головні інтереси Пекіна, як наголосили у матеріалі, полягають у тому, щоб Росія не програла війну і щоб Москва утрималася від застосування ядерної зброї.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини