НАЗК внесло виробника популярних солодощів до списку спонсорів війни

Компанія Mondelez International володіє такими брендами як OREO та Milka.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло американську транснаціональну компанію з виробництва продуктів харчування Mondelez International до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це інформує пресслужба НАЗК, пише ТСН

У НАЗК повідомили, що інтереси компанії на російському ринку представляє ТОВ “Мон’дэлис Русь”, якій належать три заводи: фабрика “Большевик”, яка випускає печиво “Юбилейное”, OREO, “Медвежонок Барни” та крекери TUC, виробництво в Покрові (шоколад Alpen Gold, “Воздушный”, Milka та батончик Picnic), завод у Великому Новгороді (жувальна гумка Dirol і льодяники Halls).

Компанія є лідером російського ринку кондитерських виробів в категоріях шоколад, шоколадні цукерки та бісквіти, а також посідає друге місце в категорії жувальна гумка та карамельки.

“За підсумками воєнного 2022 року прибуток російського філіалу Mondelez International склав $339 млн (+303% за рік), виручка – понад $1 млрд (+38% за рік). Бюджет агресора компанія поповнила на понад $61 млн податків”, – йдеться у повідомленні пресслужби НАЗК.

У Агентстві зазначають, що суди з фінансових звітів компанії, вона не збирається виходити з російського ринку, який для неї лишається перспективним.

“Mondelez публічно афішує свою благодійну допомогу дітям, які постраждали від російського вторгнення в Україну. Проте водночас лукаво розширює свою діяльність в РФ й продовжує сплачувати значні кошти до її держбюджету. Який витрачається в тому числі й на ракети, що вбивають українських дітей”, – додали в НАЗК.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини