На Одещині мобілізованого депутата від ОПЗЖ заарештували через відмову їхати на фронт – ЗМІ

Нещодавно на Одещині стався інцидент, пов’язаний із відмовою групи військовослужбовців виконати накази під час воєнного стану. Серед них виявився депутат Роздільнянської міськради Володимир Нестеров, який був мобілізований у лютому минулого року.

Його заарештували. Про це повідомило місцеве видання “Думська”, – пише OBOZREVATEL.

У лютому 2023 року підрозділ Нестерова отримав наказ вирушити на схід України, але військовослужбовці відмовилися виконати його, після чого ними взялися військова контррозвідка та Державне бюро розслідувань.

Одеський суд ухвалив утримувати військовослужбовців під вартою, але більшість із них мають можливість вийти на волю під грошову заставу. Для Нестерова, зокрема, було встановлено заставу у розмірі 214 720 грн.

При цьому, затримання “тероборонівців” та обрання ним запобіжного заходу супроводжувалося акціями протесту родичів, які стверджують, що їхні близькі не виконали накази через недостатню бойову підготовку.

Але, за словами офіцера оперативного командування “Південь”, який побажав залишитися невідомим, підрозділ був сформований у “гарячці” перших днів широкомасштабного російського вторгнення, і його бійці не хотіли проходити навчання.

Він пояснив, що підрозділ був створений для того, щоби влаштувати підприємців та чиновників, які бажають продемонструвати свій “патріотизм”, і при цьому не хочуть потрапити на фронт. Натомість воно займалося чергуванням на блокпостах, збором волонтерської допомоги та піаром у ЗМІ.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини