Чоловік ніс на руках до місця евакуації: трагічні деталі загибелі Тетяни “Мурки” Фесенко

У Києві попрощалися із загиблою під Бахмутом 30-річною Тетяною Фесенко. Жінка боронила Україну на фронті разом із чоловіком. У той останній її бій – вони були в одному окопі.

Про загибель Тетяни Фесенко із позивним “Мурка” стало відомо 5 березня. Таня воювала разом зі своїм чоловіком Володимиром пліч-о-пліч. Того дня вони вели бій, передає 24 канал.

Обставини загибелі Тетяна

“Таня була дуже сміливою й рішучою. Вона добре стріляла, воювала не гірше за чоловіків. Наскільки я знаю, в окоп, де були вони з Вовою, прилетів снаряд. Вову контузило, а Таня загинула. Він на руках ніс її кілька кілометрів до місця евакуації” – розповідає знайомий.

Тіло своєї дружини Фесенко сам доставив додому.

Володимир та Тетяна познайомилися років вісім тому. Але Володимир пішов добровольцем на фронт, коли Росія розв’язала війну на Донбасі 2014 року. А коли повернувся, 2017 року пара одружилася.

Родина жила в Мостищах на Київщині, а 3 роки тому переїхала у столицю.

Захисниці було 30 років. “Мурка” пішла захищати країну з першого дня війни, 24 лютого. Прощання із захисницею відбулося 11 березня в Гостомелі на Алеї Слави о 14:00.

У пари є дочка

Після 24 лютого подружжя відправило свою маленьку доньку з родичкою за кордон. Тетяна та Володимир навіть оформили нотаріальну довіреність на випадок, якщо загинуть, щоб родичка могла без проблем оформити опікунство над дитиною.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини