ЗСУ пішли в контратаку біля Авдіївки та Кремінної: оновили карти боїв

Збройні сили України на Донбасі провели успішні контратаки в районі Кремінної та Авдіївки. Вони повернули під свій контроль частину раніше втрачених позицій.

Водночас російські окупанти не залишають спроб просування у Бахмуті Донецької області, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Gazeta.ua.

21 лютого на Луганщині окупанти не полишали спроб просунутися на північний захід від Сватового та в районі Кремінної. ЗСУ відбили атаки російських військ у районі Гряниківки та Масютівки в Харківській області, що за 54 км на північний захід від Сватового. Натомість окупанти провели атаку із Шиплівки в 8 км на південь від Кремінної і зайняли позиції в Серебрянському лісництві.

Українські військові провели обмежені контратаки на північний захід від Сватового та біля Кремінної. ЗСУ наступали в районі Серебрянського лісництва й трохи просунулися вперед.

Донецький напрямок залишається складним. Українські військові відбили свої позиції на північ від Авдіївки. Російська армія продовжувала нарощувати тактичні успіхи в Бахмуті та на його околицях. На кадрах з геолокацією, знятих 14 лютого і опублікованих 20 лютого, видно, як українські танки ведуть вогонь по ворогу в лісосмузі уздовж траси Е40 Бахмут – Слов’янськ. Це підтверджує, що ворогу вдалося перерізати дорогу Е40 на північний захід.

Однак той факт, що перекриття росіянами Е40 тиждень тому і досі не змусило українців піти з Бахмута, говорить про те, що це не є життєво важливою логістичною артерією. Геолокаційні кадри також вказують на те, що російські війська дещо просунулися на північний схід від Бахмута в районі Берестова та на південному заході міста в районі Маріупольського цвинтаря.

Російські так звані військові блогери також відзначили невеликий поступ окупантів на півночі Бахмута. Вони заявили, що російські війська все ще ведуть бої в районі Івановського за 5 км на захід від Бахмута. Відносне мовчання військ РФ щодо операцій на захід від Бахмута на трасі Т0504 Костянтинівка – Часів Яр – Бахмут може свідчити про те, що російські сили відмовилися від спроб оточити місто.

ЗСУ провели успішну контратаку на північ від Авдіївки та відновили втрачені позиції в районі Веселого в 6 км на північний схід від Авдіївки. На кадрах із геолокацією видно, що російська армія просунулася на південь від Донецька в районі Новомихайлівки.

На півдні окупанти продовжують бити по Херсону. Війська РФ зміцнюють та будують укріплення у тилових районах. Водночас ворог збільшив чисельність мобілізованого особового складу на півдні Запорізької області.

Перекидання нерегулярних сил у Запорізьку область свідчить про те, що російське військове керівництво втратило пріоритетність нових територіальних завоювань у регіоні. 21 лютого російські війська продовжували обстрілювати Херсонську та Миколаївську області.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини