Кремль планує диверсії в Європі, зокрема, щоб відволікти увагу від війни в Україні – експерт

Кремль хоче створити ілюзію поширення проросійських настроїв за кордоном.

Влада Росії планує диверсії у країнах Європи, про це свідчать останні новини про ситуацію у Молдові, та чергове загострення між Сербією та Косово, – пише ТСН.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий експерт, голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан.

“Дійсно, ми бачимо загрозу, яка сьогодні насувається на Молдову. Тобто їхня політична спроба громадської дестабілізації проросійськими силами, проте вони не мають обов’язкової компоненти, яку мала “русская весна” 2014 року в Україні, – ось цих бойовиків, російських диверсантів, які під видом мирних демонстрантів будуть потрапляти до міст, і вже там силовим чином дестабілізувати ситуацію”, – зазначив він.

Кузан підкреслив, що на сьогодні вже відомо, що є диверсійні групи із оточення Рамзана Кадирова, а також їхні поплічники, які спробують потрапити нібито як цивільні особи до Молдови саме з цією метою – щоб дестабілізувати ситуацію.

“Тобто цю загрозу потрібно розуміти. Треба також розуміти, що будуть активізовані протистояння на Балканах, це вигідно виключно Росії, власне протистояння між Сербією та Косово. І будуть загалом по всій Європі, де тільки можна створити зони напруги, там скрізь росіяни активізуються, щоб і, зокрема, зменшити концентрацію на війні Росії проти України” – резюмував військовий експерт.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини