Як правильно користуватися генератором: важливі поради від МОЗ, які можуть зберегти життя

Генератор во время перебоев с электроснабжением, в Киеве, 6 ноября 2022 г. 10, 22 и 31 октября россияне нанесли массированные ракетные атаки по украинской энергетической инфраструктуре. По экспертным оценкам, в настоящее время разрушено или повреждено 40% энергетической инфраструктуры. С 20 октября по всей стране начались ограничения на поставки электрической энергии. С 07:00 до 23:00 граждан просят минимизировать пользование электроэнергией. . Фото Ковальчук Виктор / УНИАН

МОЗ попереджає, що під час використання генераторів електроенергії слід чітко дотримуватися правил безпеки, щоб запобігти нещасним випадкам.

У Міністерстві охорони здоров’я дали рекомендації щодо безпечного використання генераторів. Відповідні правила з’явилися на сайті Уряду України, – пише ТСН.

МОЗ передовсім наголошує, що про заборону використання подібних електроприладів дітям.

Крім того:

  • Купуйте лише сертифіковану продукцію і тільки в ліцензованих точках продажу. Уважно дотримуйтесь інструкцій виробника.
  • Генератори та паливо мають використовуватися тільки на відкритому повітрі на відстані не менше 6 метрів від вікон, дверей та гаражів.  
  • Тримайте генератор сухим, захищайте від дощу та затоплення. Дотик до мокрого генератора або пристроїв, підключених до нього, може призвести до ураження електричним струмом.
  • Перед заправкою дайте генератору охолонути. Паливо, що пролите на гарячі деталі двигуна, може спалахнути.
  • Встановіть у приміщенні детектори чадного газу.
  • Обов’язково придбайте вогнегасник і тримайте його поряд, на видному і легкодоступному місці.
Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини