Лукашенко вимагає від України піти на переговори з Путіним і погрожує “знищенням” у разі відмови

Лукашенко фактично озвучив “ультиматум” Путіна.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко, який підтримує Путіна у війні проти України, висловився подібно кремлівській пропаганді щодо переговорів Києва з Москвою, пригрозивши Україні наслідками у разі відмови.

Заяву Лукашенка пропагандистським росЗМІ поширив провладний Telegram-канал “Пул первого”, передає ТСН.

Лукашенко стверджує, що Києву треба “зупинитися” і піти на мирні переговори з росіянами, якщо українська сторона, за його словами, хоче уникнути величезних жертв і “повного знищення України”.

“Все в руках України. Не тому, що я хочу спихнути цю тему на Зеленського та Україну (проведення переговорів з РФ. – Ред.) Дійсно, все зараз у руках України. Якщо вони не хочуть загибелі – до того ж у величезній кількості – людей. Важко, тяжко, але треба зупинитися, треба це припинити, тому що далі буде повне знищення України… Це не те що Путін говорив якось задовго до “операції”, що це загрожуватиме втратою державності, – це буде знищення України. Треба зупинитися”, – висловився білоруський диктатор.

Також Лукашенко цинічно додав, що білоруси, мовляв, готові “не просто говорити, але і дружити й співпрацювати” з Україною. І стверджує, що “напевно, наше покоління зможе пояснити українському народу, що сталося”, і переконує, що “куди не кинь кругом мирні переговори”: “Мир, мир і ще раз мир!”.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський неодноразово наголошував, що переговорний процес з РФ можливий після того, як окупанти залишать українські території.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини