Насірову та його раднику оголосили підозру: подробиці

Екс-главі ДФС та його раднику оголосили підозру: отримав 722 млн грн неправомірної вигоди.

Про це пише Сomments

Детективи НАБУ зібрали всі необхідні докази та оголосили про підозру в отриманні 722 млн гривень неправомірної вигоди колишньому голові Державної фіскальної служби та його раднику. Йдеться про скандального Романа Насірова. Як передає портал “Коментарі”, про подробиці підозри повідомляється на офіційному сайті НАБУ.

Насірову та його раднику оголосили підозру: подробиці

“17 жовтня за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 722 млн гривень, колишньому голові ДФС України та у пособництві в її отриманні його раднику. Також про підозру у наданні посадовій особі не надано посадовій особі повідомили і власника одного з агрохолдингів та кінцевого вигодонабувача низки юридичних осіб, на користь яких така вигода надавалася”.

Детективи встановили, що протягом 2015-2016 років голова ДФС отримав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн. гривень неправомірної вигоди за здійснення дій, пов’язаних із забезпеченням відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юридичним особам у розмірі понад 3,2 млрд. гривень.

Зазначається, що надання неправомірної вигоди в іноземній валюті (5,5 млн. доларів і 21 млн. євро) відбувалося з використанням низки компаній, зареєстрованих за кордоном, які належали власнику одного з агрохолдингів. А отримання вигоди відбувалося через підприємства-нерезиденти, контроль за діяльністю яких здійснював безпосередньо голова ДФС, його радник та інші особи, пов’язані з ним спорідненими відносинами. Кошти між зазначеними юридичними особами перераховували під виглядом надання та отримання позик чи постачання продукції.

До протизаконної діяльності підозрювані також залучили інші підприємства, зареєстровані за межами України. Повідомляється, що частину коштів такої неправомірної вигоди було сформовано безпосередньо із коштів бюджетного відшкодування ПДВ, конвертованих в іноземну валюту.

Дії колишнього голови ДФС кваліфікували за ч. 4 ст. 368 КК України, його радника – за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України, а власника агрохолдингу – за ч. 4 ст. 369 КК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини