“Наслідки зачеплять усіх”: у Туреччині заявили, що є країни, які не хочуть завершення війни в Україні

Війна Росії проти України зачепить усі країни, перетворюючи для громадян на “розкіш” звичні речі, та принесене серйозні зміни. Тому потрібно щонайшвидше шукати їй вирішення.

Проте за вісім місяців бойових дій досі є держави, які проти їхнього завершення. Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу на зустрічі зі співвітчизниками у Страсбурзі, передає A Haber, – пише Оbozrevatel.

“Російсько-українська війна – це війна, яка зачіпає всіх нас прямо посеред Європи сьогодні. Можливості, які ми сприймаємо як належне, такі як електроенергія, пальне, бензин, вода і навіть їжа, тепер перетворюються на розкіш. Нам потрібно знайти розв’язання цих проблем”, – закликав він.

Турецький чиновник наголосив, що цей процес швидко змінюється і глибоко впливає на повсякденне життя європейців, принесе за собою серйозні зміни.

Але нині, за його словами, не всі лідери, політики й навіть начислення не всіх країн бажають завершення війни в Україні.

“Наша роль як посередника стала більш ефективною. Туреччина є найактивнішою країною в політичному процесі війни в Україні. Ми та країна, яка доклала найбільше зусиль для встановлення перемир’я. Але це не так просто… Є багато людей, які хочуть, щоб війна тривала”, – визнав Чавушоглу.

Міністр зазначив, що обмін полоненими та угода про вивіз зерна стали успішним прикладом політики посередництва.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини