Росіянам вдалось швидко окупувати Херсонщину через співробітника СБУ, якого завербували спецслужби РФ – голова Херсонської облради

Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко заявив, що росіянам вдалось так швидко окупувати регіон через зрадників. Одним із них виявився співробітник СБУ, якого завербували спецслужби РФ.

Про це він розповів в інтерв’ю Укрінформу.

Самойленко зауважив, що він не військовий та не представник спецслужб, тому повністю оцінити ситуацію йому важко. Однак, на його погляд, окупанти чітко знали, які поля в області заміновані.

“Він (ворог) бив по КПВВ біля Криму та місцях дислокації прикордонних військ і рухався чітко по дорогах. Він не їхав полями. Тому розповіді про те, що наші мінні поля не спрацювали чи були розміновані, не відповідають дійсності. Усі ті тисячі мін залишаються встановленими. І чекають свого часу – може коли ворог відходитиме, вони якраз і спрацюють”, – сказав він.

За словами Самойленка, одним зі зрадників виявися помічник начальника Херсонського УСБУ, очільник Антитерористичного центру Ігор Садохін, якого затримали ще у березні.

Вважається, що саме Садохін повідомив окупантів сітку мінних полів і координував дії російської авіації.

“І після проведеної перевірки, так розумію, президент України звільнив із посади і керівника СБУ у Херсонській області Сергія Криворучка та позбавив його генеральського звання. Там зараз також працюють правоохоронці”, – наголосив голова Херсонської облради.

Окрім Ігоря Садохіна на бік російських загарбників також перейшли близько 8 депутатів обласної ради. Зокрема Віталій Булюк, якого окупанти призначили “заступником голови ВЦА”.

“Віталій Булюк, Едуард Репілевський…Всього їх близько восьми осіб. Але давайте не будемо називати прізвища. По цих двох я точно знаю, що вже є підозри, а щодо інших – раптом підозри немає, то щоб не обмовити людину”, – додав він.

Також з окупантами співпрацювали і деякі аграрії Херсонщини, наголосив Самойленко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини