“Я – українець. Був би на 20 років молодшим, я б воював за Україну. Я добре стріляю” – Кікабідзе

Грузинський актор, кінорежисер, сценарист і співак Вахтанг Кікабідзе розповів в інтерв’ю Дмитрові Гордону, що грузини дуже підтримують українців у боротьбі проти російських окупантів і що він сам, якби був молодшим, пішов би воювати за Україну.

“Я хочу сказати українцям, що маю таке відчуття, що я в Україні живу. Тому що на вулиці всі ходять з [українськими] прапорами. Усі!” – сказав Кікабідзе.

Він розповів, що від початку війни майже не спить – постійно дивиться новини про Україну та боїться пропустити важливе, а його родичі, зокрема правнучка, беруть участь у проукраїнських мітингах.

“Вона сказала: “Ввечері не можу прийти, тому що в мене мітинг”, – розповів актор.

Кікабідзе побажав українцям мирного та спокійного життя.

“Був би хоча б на 20 років молодшим, я б воював, був би там [в Україні]. Я добре стріляю. До речі, і добре ловлю рибу. Сам себе годував би, сам себе захищав би і захищав би Україну. Це я щиро говорю! Я українець за своїми мізками, а за ці 10 днів [війни] я в 10 разів став більшим українцем, ніж був. Я вас дуже люблю всіх, шановні брати і сестри. Бажаю вам щастя, мирного життя з піснею та відновлення країни”, – сказав українцям актор.

Кікабідзе наголосив, що йому шкода росіян, але він дуже пишається українцями.

“Я думаю, Україна має перемогти. Варіанта немає. [Президент України Володимир] Зеленський сказав: “Або ми переможемо, або нас не буде”. Такого спротиву світ не пам’ятає. Я говорю свою думку. Нещодавно, коли я писав ролик для України, я сказав: “Ви 100% виграєте, тому що Бог на вашому боці. Бог! Він усе бачить”, – переконаний актор.

Водночас він закликав не звертати уваги на заяви на тему України членів уряду і назвав його “не своїм”.

“У нашому парламенті – у мене таке відчуття, що всі вони росіяни, просто переробили прізвища на грузинські. А народ дуже переживає. Дуже!” – сказав актор.

По всій Грузії від початку агресії РФ проводять проукраїнські мітинги, у Тбілісі на них збираються десятки тисяч людей. Водночас керівництво держави, як заявили в опозиції, “б’є Україну ножем у спину”, оскільки відмовляється ввести обмеження проти РФ, щоб нібито не спровокувати цим Кремль. 1 березня президент України Володимир Зеленський відкликав посла України із Грузії – “за перепони для добровольців, які бажають нам допомогти, і за аморальну позицію щодо санкцій”.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини