“Залунають сирени, буде оголошення по радіо, надійде повідомлення телефоном”. Крищенко розповів, що відбуватиметься у містах, якщо розпочнеться воєнна операція

На випадок потенційної атаки з боку Росії українці повинні мати вдома готову “тривожну валізу”. Про це заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Про це колишній голова поліції Києва Андрій Крищенко сказав в інтерв’ю виданню “Главком”, опублікованому 28 грудня.

Крищенко закликав українців не піддаватися паніці, а озброїтися інформацією та мати готову “тривожну валізу” з усім необхідним.

“У нас уже восьмий рік іде війна, і ескалація можлива в будь-який момент. Місцева влада може насамперед надати інформацію. Людина, яка нею озброєна, може робити ті чи інші висновки і, відповідно, не буде піддаватися паніці. Ми ж не панікуємо, коли сідаємо до літака і кожного разу нам показують, де знаходяться аварійні виходи, як користуватися кисневими масками і де знаходиться рятувальний жилет. Це ж не означає, що це все обов’язково знадобиться. Тож бажано завжди мати набір речей – так звану тривожну валізу, яку можна швидко взяти із собою. Насамперед це документи, медикаменти на всіх членів сім’ї, зручний одяг по сезону, запас продуктів на добу-дві (консерви, сухпай армійський можна купити зараз в інтернеті)”, – наголосив він.

Чиновник також додав, що українцям треба здобути навички першої медичної допомоги.

У разі воєнної операції людей не кинуть напризволяще, запевнив Крищенко.

“Залунають сирени, буде оголошення по радіо. Якщо працюватиме мобільний зв’язок, то надійде повідомлення телефоном. Ще будуть пропрацьовуватися питання евакуації, але я їх зараз не можу висвітлювати. Зауважу, що будь-яка держава, опинившись у надзвичайній ситуації, одразу все зробити не зможе – навіть США, коли стикалися із природними катастрофами. Буде порушено багато звичних зв’язків, умов роботи. Є алгоритми, плани і деякі речі робляться, про що ми інформуємо. Ми доводимо до людей, що в разі чого кожен не буде сам за себе, коли “порятунок потопаючих – справа рук самих потопаючих”. Влада буде вживати всіх заходів. Зараз ідуть навчання, тренування, проходять якісь коригування”, – розповів він.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини