У відповідь на скандал з “голодною тусою” львів’янин створив петицію до президента

Ініціатор електронної петиції пропонує запровадити “День тиші” у пам’ять жертв голодоморів і політичних репресій та встановити кримінальну відповідальність за їх заперечення.

Про мету подання петиції та цілі, яких нею хотів би досягнути, в коментарі для “Еспресо.Захід” розповів її автор, львів’янин Володимир Беньо, передає Еспресо.

“Основною метою є законодавче встановлення кримінальної відповідальності за наругу над пам’яттю жертв Голодомору. Вона поки не є чітко встановлено, і це знову вилилось у цю “голодну тусу”. Тож хотілося б, щоб президент видав указ та ініціював внесення змін до Кримінального кодексу, аби схоже не повторювалось. Адже наступного року – 90-та річниця вшанування жертв Голодомору 1932-33 років. Саме є час підготувати рішення”, – зазначив громадський активіст.

Петицію під назвою “Запровадити “День Тиші” у пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій та встановити кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору та наругу над пам’яттю жертв геноциду українського народу” львів’янин зареєстрував 3 грудня. Станом на 8 грудня, п’ятий день голосування, вона набрала вже майже 2 тисячі голосів.

“Загалом є 90 днів на голосування і потрібно набрати 25 тисяч голосів. Якщо вона здобуде необхідну підтримку, то президент зобов’язаний розглянути петицію і дати відповідь: реалізує він її чи відхиляє”, – додав Беньо.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини