У ЛОДА відмовилися від виходу області із «червоної» зони: подробиці

Львівська облдержадміністрація звернулася до Державної комісії ТЕБ і НС з проханням залишити область у «червоній» зоні карантину, аби уникнути погіршення епідситуації із коронавірусною інфекцією.

Про це у четвер, 25 листопада, під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, передає Львівський портал.

Ще у понеділок, 22 листопада, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив про стабілізацію ситуації із коронавірусом на Львівщині та анонсував вихід область з «червоної» зони цього тижня.

Прийняти рішення про вихід Львівщини із найсуворішої зони карантину мала б державна комісія ТЕБ і НС у вівторок, 23 листопада. Проте, за словами Ореста Чемериса, Львівська ОДА звернулася до комісії з проханням поки що залишити область у «червоній» зоні, щоб уникнути погіршення епідситуації із Covid.

«Дійсно, показники захворюваності у нас вже повернулися до меж, які дозволяють нам вийти з «червоної» зони. У вівторок було позачергове засідання державної комісії ТЕБ і НС, під час якого йшлося про стабілізацію ситуації, у тому числі і у Львівській області. Але за клопотанням адміністрації вирішили поки що утримувати на території області червоний рівень епіднебезпеки до більш стабільної ситуації»», – пояснив Орест Чемерис.

Також він зауважив, що попри стабілізацію деяких показників, ситація в області досі «залишається хиткою».

«Враховуючи, що на території області фіксують мутовані штами коронавірусу, ситуація може мати не дуже хороші тенденції. Тому сьогодні маємо дотримуватися обмежень, визначених законодавством. Разом з тим, особа, яка вакцинована, вона не відчуває жодних обмежень «червоної» зони. Тому наш основний заклик – вакцинуватися. Чим швидше ми досягнемо певного відсотка охоплення населення вакцинацією, тим швидше почнемо забувати про карантинні обмеження», – додав головний медик Львівщини.

Нагадаємо, у найсуворішу «червону» карантинну зону Львівська область потрапила 30 жовтня. Роботу і відвідування різних закладів дозволили лише повністю вакцинованим або при наявності негативного тесту. Водночас такі ж правила із 22 листопада ввели й на проїзд у приміському громадському транспорті.

Вже протягом останнього тижня кількість нових випадків захворювання у Львові та області меншає. Проте на досить високому рівні залишається смертність від ускладнень Covid.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини