Я проти локдауну, але його можуть ввести як крайній крок, – Зеленський

В Україні можуть ввести жорсткий карантин (локдаун), як крайній крок у боротьбі з пандемією COVID-19. Щоб уникнути цього, українцям потрібно вакцинуватися.

Про це президент Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю ICTV. Він зазначив, що введення локдауну вдарить по економіці, – пише Оbozrevatel.

“Всі чиновники та всі ЗМІ повинні показувати, що людям потрібно вакцинуватися. Локдаун по всій країні буде введено тільки як останній вихід із ситуації. Держава буде підтримувати населення в разі введення локдауну”, – говорив Зеленський.

Також президент запевнив, що система охорони здоров’я готова до збільшення кількості випадків захворювання на COVID-19.

“Коли у тебе росте кількість людей, жодна система не витримає. У нас сьогодні одна з найбільших в Європі систем за кількістю тисяч ліжок, готовністю щодо кисню. Але 300 або 500 тис. (пацієнтів. – Ред.) ніхто не витримає”, – говорив він.

За словами Зеленського, наша країна готова до піку штаму коронавірусу Дельта. Водночас він вважає, що в найближчі два тижні кількість заражень піде на спад.

“Третя хвиля – хвиля (коронавірусу – Ред.) “Дельта”. По-перше, ми повинні розуміти, що вона прийшла в Україну пізніше, ніж до Європи і це було, починаючи з першої хвилі COVID-19 – до нас трохи пізніше приходило. Зараз ми бачимо такі цифри і починаємо порівнювати з Європою. Пік “Дельти” сьогодні і в найближчі два тижні буде згасати, мені так здається… Україна готова. Ми можемо розгорнути 90 тисяч ліжок в інфекційних лікарнях із киснем, з апаратами ШВЛ”, – акцентував президент.

Окрім того, Зеленський сказав, що за планом у 2022 році лікарі отримуватимуть щонайменше 20 тисяч гривень зарплати, а середній медперсонал – до 13,5 тисяч грн.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини