Що буде з роботою шкіл, кінотеатрів і спортзалів у разі посилення карантину: відповідь МОЗ

У разі посилення карантину школи, кінотеатри і спортзали будуть працювати у “жовтій” та “помаранчевій” зонах, якщо співробітники і персонал вакциновані на 80% хоча б однієї дозою. У “червоній” зоні – два щеплення від COVID-19 повинні мати всі.

Про це “Лізі” розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін. Він підкреслив, що карантинні обмеження не стосуватимуться закладів та установ, чиї співробітники повністю вакциновані, – пише Оbozrevatel.

Медик пояснив, що зараз кінотеатр у “жовтій” зоні може заповнити зал лише на 50%.

“Норма, яка буде пропонуватися: ми дозволяємо заповнювати кінотеатр більше за умови, що весь персонал вакциновано, і люди, які приходять, мають хоча б одну дозу. Це для “жовтої зони”, – сказав він.

Кузін зазначив, що також будуть працювати і спортзали. Невакцинованим не відмовляють у відвідуванні, але для осіб без щеплення буде застосовуватися більш жорстка норма.

Також він розповів, що зараз в Україні розроблюють нові карантинні обмеження, враховуючи досвід країн Європи. Наприклад, буде використовуватися механізм цифрових COVID-сертифікатів.

“Залежно від того, скільки доз отримала особа, буде генеруватися той чи інший тип сертифіката. Зараз опрацьовуються терміни дії і технічні можливості, як їх видавати і на який термін”, – пояснив Кузін.

Головний санітарний лікар підкреслив, що до повністю щеплених осіб карантинні обмеження не будуть застосовуватися.

“Для жовтого рівня епіднебезпеки достатньо однієї дози вакцини. Якщо країна переходить у “червону” зону, будемо вимагати повний курс щеплень, оскільки він дає максимальний рівень захисту”, – резюмував Кузін.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини