У Львові вандали пошкодили 400-річну каплицю Боїмів

Каплиця Боїмів на площі Катедральній, 1 у Львові втратила одного лева.

Про це повідомила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, передає “Еспресо.Захід“.

“Тепер каплиця Боїмів буде якийсь час без одного лева: вночі вандали відкололи одну підвіконну пілястру і обнажили вхідні двері. Лев збережений і чекатиме на реставрацію”, – написала чиновниця.

Заступник голови комісії архітектури та містобудування Юрій Мартинюк у коментарі виданню “Вголос” заявив, що за потреби національна поліція може легко знайти вандалів та притягнути їх до відповідальності.

“Мала б бути узгоджена робота національної поліції з управлінням безпеки міста. Є достатньо велика кількість відеокамер, яка розміщена в центрі міста. Перш за все – на об’єктах, що належить різним підприємствам (ресторани, магазини тощо). Думаю, за потреби не буде складно для національної поліції встановити винних та притягнути їх до відповідальності”, – наголосив Мартинюк.

Довідково. Каплиця Боїмів – це одна з найкращих пам’яток пізнього Ренесансу у Львові. Її збудували на початку 17 століття у 1615 році над фамільним гробівцем родини львівських патриціїв угорського походження Боїмів. Усипальницю для родини замовив і розпочав Георгій Боїм, а завершував його син Павло Боїм. Всього в каплиці пoxoванo 14 осіб з роду Боїмів. Поховання з каплиці Боїмів всередині 18 століття перенесені на львівські цвинтapi, а ключі від неї, згідно з заповітом Георгія Боїма, передали до катедри.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини