Як правильно носити маски в літню спеку: поради Центру громадського здоров’я

Влітку варто частіше змінювати маски та завжди носити запасні.
Фото: freepik

ФОТО: FREEPIK

Спекотна погода – додатковий привід уважно дотримуватись правил використання захисних масок. Центр громадського здоров’я на своїй сторінці у Фейсбуці дали поради, як правильно носити маски та респіратори у спеку, – пише Твоє місто.

Медичні експерти радять влітку частіше змінювати маски, адже вони швидше стають вологими, та завжди носити з собою запасні. Це ж стосується і використання респіратора.

Якщо не має змоги дотримуватися рекомендованої фізичної дистанції 1-1,5 метра від інших, маску бажано одягати навіть на відкритому повітрі.

Маску у місцях скупчення людей варто носити у випадках, коли:

  • тісно контактуєте з іншими людьми з-поза вашого домогосподарства, наприклад, зустрілися з друзями й сидите в тісному колі на лавочці чи траві;
  • перебуваєте на дитячих майданчиках;
  • стоїте в черзі за кавою тощо.

При цьому, маска має повністю закривати ніс та рот, а не висіти на підборідді чи руці. Також не варто торкатися зовнішньої сторони маски під час її носіння.

Знімати маску треба за резинки, не торкаючись її передньої частини та шкіри обличчя. Також не бажано використовувати одноразові маски повторно, а після зняття або доторку до використаної маски, потрібно помити руки з милом або обробити їх спиртовмісним антисептиком.

«Не забувайте мити руки водою з милом принаймні 20 секунд після того, як ви перебували в громадському місці, чхали чи кашляли. Якщо такої змоги немає, використовуйте дезінфікуючий засіб для рук, що містить щонайменше 70% спирту. Якщо у вас або ваших близьких є симптоми грипу або Covid-19, залишайтеся вдома», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин до 31 серпня, але послабив обмеження, зокрема контроль самоізоляції через додаток Мінцифри «Вдома» здійснюватись не буде. З 14 червня Україна увійшла у «зелену» зону за критеріями ЄС, наразі показники захворюваності найнижчі за останній рік.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини