Віцепрем’єр однією фразою розвіяв фейк пропагандистів про вбивство хлопчика на Донбасі

Українські військові ніяк не могли вбити п’ятирічну дитину на окупованій території Донецької області за допомогою безпілотника, тому що жоден такий апарат не здатний залетіти так далеко.

Про це в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” 9 квітня заявив віцепрем’єр – міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Він уточнив, що відстань від лінії розмежування до населеного пункту, де загинув хлопчик, занадто велика (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

“Жоден безпілотник, навіть для спостереження, який сьогодні є на озброєнні ЗСУ, так далеко не літає. Тим більше, що вони (окупанти. – Ред.) стверджують, що це був самозарядний пристрій. А фотографії, як ви знаєте, зроблені давно. Це ще одна пропагандистська “штучка”, націлена на створення ситуації, що українські війська нібито зробили щось погане проти мирного населення”, – сказав чиновник.

Нагадаємо, що на сайті “народної міліції ДНР” опублікували фейк про наступ Збройних сил України на Донбасі. Окупанти також заявили, що внаслідок нібито “скидання вибухового пристрою з безпілотника ЗСУ” в Олександрівському загинула дитина і отримала поранення жінка. Інформацію пізніше підхопили російські пропагандисти.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини