Як правильно підібрати захист для катання на лонгборді?

Як підібрати захист для лонгборда | Keeperstore

Лонгбординг, або катання на роликових дошках, все частіше асоціюється зі спортом, ніж зі звичайним пересуванням по місту. Тому для їзди на лонгборді, як і для будь-якого травмонебезпечного спорту, необхідно подбати про свій захист. Це стосується як новачків, так і професійних райдерів.

Типи і різновиди захисту

Ті, хто постійно катається на лонгбордах, знають, що існує багато різновидів їзди: від простої міської до екстремальних спусків і ковзань. Тому для кожного випадку є основний i додатковий захист.

До основних типів відносяться:

  • Шолом. Він необхідний практично завжди. Особливо новачкам. І неважливо, який їздою вони займаються.
  • Наколінники і налокітники. Для недосвідчених любителів катання на дошках вони будуть дуже до речі, тому що при будь-яких розкладах падінь не уникнути. Також ними користуються і професіонали, особливо практикуючі даунхіл, фрірайд та слайдинг.
  • Рукавички. Рукавички необхідні в першу чергу для людей, які користуються даухіллом і слайдингом, де зіткнення долонь з землею відбувається досить часто.

Цi типи захисту відносяться до так званого жорсткого захисту. Є ще допоміжний тип, який називається м’яким захистом.

Вiн схожий на спортивний костюм, зроблений зі спеціального матеріалу, який допомагає комфортному теплообміну і не заважає шкірі “дихати”, що дуже зручно для інтенсивного катання.

Також є більш професійний захист, який чимось нагадує байкерський одяг. Вiн складається зі спеціального одягу з захисними вставками на найважливіших частинах тіла. Однак, це не скасовує необхідності використання основного типу екіпіровки.

Шолом

При навчанні, особливо якщо мова йде про швидкісну і екстремальну їзду, падіння неминучі. І багато новачків можуть падати, отримуючи травми голови, що дуже небезпечно для життя. Тому перше, що необхідно придбати з захисту для катання на лонгборді це шолом.

Шоломи бувають двох видів:

  1. Круглий. Найпростіший і універсальний шолом. Має стандартну напівкруглу будову з трохи заниженою задньою частиною. Від навушних дуг йдуть спеціальні ремені для кріплення. Крім цього, у цього шолома є м’яка внутрішня підкладка. Найчастіше такі шоломи використовують при фрирайдi та круїзингу.
  2. Шолом для швидкостей. Або фул-фейс. Цей тип шолома дуже схожий на мотоциклетний. Він повністю закриває обличчя і голову. Це досить міцний і дорогий елемент захисту. Але якщо ви вирішили практикувати даунхіл або слалом, то краще придбати саме цей вид.

Рукавички

Рукавички не є основним видом захисту при катанні на лонгборді. Але є стилі їзди, в яких вони необхідні, тому що йде прямий контакт долонь з асфальтом. Найчастіше це слайдинг, трохи рідше – даунхіл. Особливості подібних рукавичок в тому, що на долоні і пальці кріпляться спеціальні шайби, за допомогою яких і відбувається стикання рук з поверхнею і саме ковзання.

Виділяють три різновиди рукавичок:

  1. Відкриті. Самі бюджетні і не найякісніші в плані захисту. Все тому, що не завжди вдається правильно розрахувати нахил, і незахищені пальці можуть зустрітися з землею, це дуже боляче і неприємно.
  2. Закриті. Це рукавички з тканини або шкіри, на долонях яких прикріплені шайби для ковзання. Пальці захищені тільки самою тканиною. Іноді можна на кінчиках побачити спеціальні ущільнювачі для поліпшення захисту.
  3. Повноцінні. Такі рукавички мають максимальний захист для рук райдера. Вони кріпляться на кисть, а на долоні встановлена ​​шайба для ковзання. Пальцi скріплені прямокутною пластиною. Також на подушечці великого пальця теж є захисна пластина. Оптимально купувати подібний захист зі змінними пластинами, так як вони дуже швидко зношуються.

Яким повинен бути захист?

Перш ніж купити захист для лонгборду, його слід приміряти.

Фото Keeperstore

Вiн не повинен сковувати рухи, але при цьому не повинен бовтатися. Краще витратити час, але вибрати захист за розміром і комфортно їздити, ніж купити перше, що попадеться, і не отримати ніякого задоволення від їзди.

Якщо коротко підсумувати, то захист потрібно купувати всім: і новачкам, і професіоналам. Вiн може бути різним в залежності від стилю їзди.

Але в будь-якому випадку найнеобхіднішим в екіпіровці є шолом. При швидкісній їзді краще купити ще й захист для суглобів. А для слайдингу ніяк не обійтися без рукавичок.

Захист повинен сидіти на райдері щільно, але при цьому не сковувати рухів.

Де купити захист для лонгборду

У Києві захист для лонгборду можна купити в iнтернет-магазинi спорт спорядження Keeperstore.

Тут ви знайдете будь-які типи і види захисту різних марок і виробників за низькими цінами і виключно високої якості.

Звичайно ж, в Keeperstore можна придбати і лонгборди для різних стилів їзди, які підійдуть початківцям і досвідченим райдерам.

Наші працівники дадуть відповідь на всі ваші запитання по телефону або на сайті.

Також у нас є швидка доставка товару в будь-яку точку України.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини