Львів’янка відсудила у «Львівської політехніки» 73 тис. грн за повалене на машину дерево

Львів’янка відсудила у НУ «Львівська політехніка» 72,6 тис. грн за повалене на її машину аварійне дерево, що росло в Студентському парку. Він перебуває на балансі університету, який мав вчасно зрізати пошкоджене дерево.

Про це повідомляє zaxid.net.

14 серпня 2019 року власниця Mitsubishi Lancer виявила, що на її авто впало дерево. Автомобіль був припаркований у дворі будинку, а повалене дерево росло поруч у Студентському парку. За висновками експертів, ремонт автомобіля коштуватиме 65,6 тис. грн, тож його власниця звернулася до суду, аби компенсувати витрати.

Із 2009 року Студентський парк перебуває на балансі НУ «Львівська політехніка», який має стежити за станом дерев. Представники університету в суді пояснили, що дерево впало через погану погоду й вони не можуть нести за це відповідальності. Натомість низка судових експертиз довели, що 14 серпня 2019 року ані дощу, ані вітру у Львові не було. Причиною падіння дерева експерти назвали мертвий стан і сильне ураження гниллю та личинками комах стовбура дерева.

Тож 16 лютого суддя Франківського районного суду Юрій Ванівський задовольнив позов власниці авто та зобов’язав «Львівську політехніку» виплати їй 65,6 тис. матеріальної шкоди, 7 тис. грн моральної шкоди та заплатити майже 20 тис. грн судових витрат. Університет ще може подати на це рішення апеляцію впродовж 30 днів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини