“Є багато нарікань і жартів щодо цього”: Шмигаль пояснив, чому в магазинах заборонили продавати окремі товари

Прем’єр каже, що в магазинах є велика можливість перетнутися з тим, хто хворіє без симптомів, і поширити далі коронавірус.

Посилений карантин в Україні від 8 до 24 січня запровадили для зниження кількості хворих на коронавірус. Заборона продажу деяких товарів у магазинах потрібна для того, щоб зменшити пересування населення і мінімізувати контакти між покупцями, бо деякі з них є потенційними безсимптомними хворими на коронавірус, передає ТСН.

Про це сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Водночас Шмигаль зауважив, що в Україні значно м’якші карантинні заходи, аніж в інших країнах світу. Зокрема, на території нашої країни немає комендантської години та без проблем працює громадський транспорт.

“Є велика кількість нарікань та навіть жартів щодо того, чому в супермаркетах не можна купити щось непродуктове. Розумію, але купівля непродовольчих товарів збільшує мобільність населення. Це також означає більше часу в магазині, а відповідно, більшу можливість перетнутися з тим, хто хворіє без симптомів, і розповсюдити захворюваність далі. Аналогічним шляхом ідуть більшість європейських і світових країн, які запроваджують обмеження”, — пояснив Шмигаль.

Також, зі слів голови уряду, посилений січневий карантин має сприяти тому, що Україна “спокійно увійде в процес вакцинації” від коронавірусу.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що уряд попереджав про запровадження карантину ще в грудні 2020 року, тому, на його думку, до початку введення обмежень можна було розрахувати, скільки знадобиться товарів, заборонених наразі для продажу в магазинах, зокрема, і  нових пар шкарпеток та футболок.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини