10 фільмів для новорічного настрою

Окрім традиційного “Сам удома”, пропонуємо низку фільмів, які можуть створити новорічно-різдвяний настрій.
фото: твій світ

ФОТО: ТВІЙ СВІТ

«Відпочинок за обміном», 2006

Країна: США. Жанр: романтична комедія. В головних ролях: Кейт Вінслет, Камерон Діас, Джуд Лоу. Режисер: Ненсі Маєрс. Тривалість: 138 хв.

Аманда (Камерон Діас) — успішна ділова жінка, яка живе у Лос-Анджелесі. Айріс (Кейт Вінслет) — провінційна письменниця з Англії. Обидві вони переживають невдачі на любовному фронті, тому, познайомившись за допомогою Інтернету, вирішують на різдвяні канікули помінятись житлом і оточенням.

«Реальна Любов», 2003

Країна: Велика Британія. Жанр: романтична комедія. В головних ролях: Х‘ю Грант, Колін Ферт, Емма Томпсон. Режисер: Річард Кертіс. Тривалість: 135 хв.

Сюжет складається з дев’яти історій, які розвиваються паралельно. Дія фільму відбувається наприкінці 2003 року, за 5 тижнів до Різдва. Кульмінація всіх сюжетів припадає на святвечір, коли дія фільму химерним чином переплітає між собою всіх персонажів. Основний сенс і основна фраза фільму: «Любов навколо нас» / «Любов реальна всюди» (Love Actually Is All Around). Головними героями картини є абсолютно всі персонажі, у фільмі немає ставки на участь головних героїв-зірок. Розпочинається фільм з кадрів аеропорту Хітроу та закадрового голосу Х’ю Гранта, який розказує глядачеві, що кожного разу, коли йому стає сумно, він іде в цей аеропорт, і бачачи людей, що зустрічають один одного, розуміє, що любов – усюди.

«Різдвяна історія», 2009

Країна: США. Жанр: сімейний. В головних ролях: Джим Керрі, Гері Олдмен, Колін Ферт. Режисер: Роберт Земекіс. Тривалість: 98 хв.

Головний герой — лихвар Ебенезер Скрудж (Джим Керрі), для якого єдиною цінністю у житті є гроші: не дозволяючи собі скніти, він важко і сумлінно працює щодня. Настає Різдво. У Ебенезера просять пожертви для бідних, та Скрудж відмовляється допомагати ближнім: говорить, що для убогих існують спеціальні установи на кшталт тюрем,

а якщо хтось і помре з голоду й холоду, то це тільки на краще, бо зайвим ротом стане менше. Але на Різдво до нього завітають три найнеочікуваніші гості, через яких Скрудж буде змушений робити непростий вибір…

«Полярний експрес», 2004

Країна: США. Жанр: казка-комедія. В головних ролях: Том Хенкс, Фредді Хаймор, Джошуа Хатчерсон. Режисер: Роберт Земекіс. Тривалість: 99 хв.

Головний герой — хлопчик Стівен. Його батьки впевнені, що він вже не вірить у Санта Клауса. Та й, звісно, як можна повірити у справжність Санти, якщо проти цього свідчать газетні статті, святкова фотографія, на якій хлопчик випадково зняв з Санти бороду, а також енциклопедія, у якій Стівен прочитав, що Північний полюс, де й має мешкати дід-чарівник, непридатний для життя? Та Стівен не хоче прощатися з казкою дитинства, тому не поспішає засинати в ніч перед Різдвом: він уважно прислухається до кожного звуку в будинку, тому що дуже хоче почути довгоочікуваний дзвін саней Санта Клауса. І от, відбувається диво: час зупиняється, і прямо в дворі його будинку зупиняється потяг — «Полярний експрес». Знятий на основі книги Кріса Ван Оллсбурга.

«Ласкаво просимо, або Сусідам вхід заборонено», 2006

Країна: США. Жанр: комедія, сімейний. У головних ролях: Денні Де Віто, Мартін Бродерік, Крістін Девіс. Режисер: Джон Вайтсел. Тривалість: 83 хв.

У маленькому північноамериканському містечку напередодні Різдва якраз оголошувати військовий стан: один з жителів вирішив прикрасити свій будинок ілюмінацією, яку було б можна бачити з космосу. Це не припало до душі селянам і особливо його найближчому сусідові.

«Грінч», 2018

Анімаціний фільм, створений за мотивами книги Доктора Сьюза «Як Ґрінч украв Різдво», а також римейк однойменного кінофільму 2000 року. Країна: США, тривалість: 86 хвилин.

Неподалік від Хтовська (Whoville) в прихованій від сторонніх очей печері зі своїм песиком Максом живе похмурий зелений Ґрінч (Бенедикт Камбербетч). У Хтовську живуть щасливі люди, а Ґрінч майже завжди похмурий і сумний. Наближається Різдво. Хтовці (жителі Хтовська) із захватом готуються до свята — прикрашають будинки, готують подарунки один одному. Ґрінч ненавидить Різдво, його дратує коли всі радіють, навіть саме слово «Різдво» він не може вимовити, так йому гидко. І цього року Ґрінч вірішує позбавити Хтовськ від Різдва назавжди.

«Чотири Різдва», 2008

Країна: США, Німеччина. Жанр: комедія, сімейний. У головних ролях: Вінс Вон, Різ Уізерспун. Режисер: Сет Гордон. Тривалість: 84 хв.

Закохана парочка, Кейті і Бред, хочуть привітати на Різдво своїх батьків. Тут простим дзвіночком не звільнишся, молоді люди мають намір поїхати до батьків, обійняти їх, подарувати подарунки. Але тут все ускладнюється тим, що батьки і хлопця і дівчини в розлученні, тому за один день їм необхідно встигнути в чотири різних, віддалений один від одного місця. «Чотири Різдва» – добродушна комедія, яка, безсумнівно, змусить Вас посміхнутися. Гра акторів Вінса Вона і Різ Уізерспун дуже хороша, та й сюжет самого фільму досить оригінальний: головні герої хочуть дізнатися про себе більше, познайомившись з батьками. У фільмі розкривається не тільки різдвяна тема, але і загальна проблема «батьків і дітей».

«Листи до М.»2011

Країна:Польща. Жанр:романтична комедія. У головних ролях: Мацей Штур, Рома Гасьоровська,Томаш Кароляк . Режисер:Митя Окорн. Тривалість: 112 хв.

Чого нині світу бракує? Кохання, п’янкого кохання! Різні люди, різні долі, різні проблеми. Але невловимо дороги головних героїв перетинаються. Бо прагнуть вони одного: кохати і бути коханими, бути комусь потрібними. І те, що дія фільму розгортається у переддень Різдва символізує, мабуть, диво, яке не може не трапитися. І кожен з дійових осіб знайде те, чого він прагне. Бо на світ з’явиться Той, Що Приносить Любов.

«Вартові легенд», 2012

Країна: США. Жанр: пригоди. В головних ролях: Джуд Лоу, Х’ю Джекмен, Кріс Пайн. Режисер: Пітер Ремсі. Тривалість: 97 хв.

Казкові герої дитинства — Санта-Клаус, Великодній кролик, Зубна фея є вартовими легенд, які захищають дітей, їх мрії, надії та сни. Несподівано проти вартових виступає злий Бабай, який хоче вкрасти дуже важливу річ — дитячі сни — і замінити їх своїми кошмарами, змусивши дітей повірити в те, що Вартових не існує. Місяцеликий (Місяць) обирає нового Вартового — непосидючого духа зими на ім’я Джек Холод.

«Щасливого Різдва», 2020

Жанр: комедія, мелодрама. Країна: США, Велика Британія.

Американсько-британський романтичний комедійний фільм режисера Пола Фейґа за сценарієм Брьоні Кіммінґса та Емми Томпсон. Фільм натхненний славетним хітом Джорджа Майкла «Last Christmas». У головних ролях Емілія Кларк та Генрі Голдінг. Тривалість: 125 хвилин.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини