«Будь-яка заборона і насадження викликають зворотну реакцію» – Шкарлет про українську мову

Скандальний міністр освіти Сергій Шкарлет переконаний – українську мову не треба насаджувати, забороняючи при цьому російську мову.

Будь-які заборони провокують лише спротив, переконаний Шкарлет. Про це він заявив у інтерв‘ю виданню «Страна», – повідомляє Про Львів.

«Треба перш за все в сім’ю закладати основи того, щоб говорити українською.
Потрібно популяризувати українську мову. Будь-яка заборона і будь-яке насадження викликає зворотну реакцію. Потрібно спонукати до цього. До вивчення мови мають спонукати, показувати красу української мови. Якщо ми будемо насаджувати – нічого доброго не буде. Потрібен інший підхід. Треба зробити спілкування українською модним. Будь-який примус має елемент насильства», – наголосив міністр освіти.

Шкарлет переконаний – російськомовні українці можуть бути не меншими патріотами за україномовних:

«Багато наших бійців, які воюють на Сході, розмовляють російською. Ми обов’язково повинні свою національну ідентичність формувати мовою, традиціями. Але угорськомовний українець, якщо це українець, нічим не гірший за україномовного українця. Всі повинні знати українську мову, але ніхто не забороняє і іншими мовами користуватися. В офіційній обстановці – тільки українською мовою. Але якщо людина говорить по-польськи, по-татарськи, по-угорськи – що його, тепер знищувати?», – зазначив Шкарлет.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини