“Світ наповнює радість”: привітання Патріарха Варфоломія та Митрополита Епіфанія із Різдвом Христовим

Із посланням на Різдво Христове звернулися Вселенський патріарх Варфоломій I та Митрополит Епіфаній.
Фото: credo.ua

ФОТО: CREDO.UA

Напередодні Різдва Христового, яке завтра, 25 грудня, святкують християни західного й східного обрядів, із посланням звернулися Вселенський патріарх Варфоломій I та Митрополит Епіфаній.

За словами Вселенського патріарха Варфоломія, подорож до цього великого свята Різдва цього року була іншою через пандемію. Наше церковне життя та участь вірних у священних богослужіннях, а також душпастирство Церкви та добре свідчення у всьому світі зазнали наслідки відповідних обмежень щодо здоров’я. Однак все це не впливає на найглибші стосунки вірних з Христом, а також на нашу віру в Його провидіння.

«Небезпечна пандемія зруйнувала більшу частину того, що ми сприйняли як належне, виявивши межі «титанізму» сучасної «людини-бога» і продемонструвала силу солідарності. Поряд з незаперечною істиною, що наш світ наповнює єдність, що наші проблеми є загальними і що їх вирішення вимагає спільних дій та порядку денного, найвищим виявилася цінність особистого внеску, любові Доброго Самарянина, яка перевершує всі людські міри», – каже Вселенський патріарх Варфоломій.

За словами патріарха, на жаль, криза охорони здоров’я не дозволила розвивати діяльність, передбачену на 2020-ий рік, як «рік пастирського оновлення та належної турботи про молодь». Проте, дуже сподівається, що наступного року буде можливість реалізувати заплановані ініціативи для нового покоління.

https://www.facebook.com/ecumenicalpatriarchate/posts/10158853361564158

Митрополит Епіфаній у своєму посланні наголосив, що одне з найвеличніших християнських свят – Різдво Господа є не лише великою історичною подією, а передусім духовною, радість якої сягає вічності. І незалежно від місця проживання, національності, конфесії чи календаря, подія Різдва Христового для християн є торжеством миру, бо заради людей у смиренні Син Божий прийшов у цей світ, закликаючи кожного до злагоди та єдності у Бозі, до спасіння і вічного блаженного життя.

«У Священному Писанні не вказано точної дати народження Спасителя, але важливою є сама подія приходу в цей світ Сина Божого. Кожного року напередодні новорічних та Різдвяних свят в українському суспільстві постає дискусія, коли варто святкувати Різдво Христове – за новим чи за традиційним календарем. Ми бачимо, що в людей є запит на обговорення цієї теми та вирішення її у майбутньому. Православна Церква України не відкидає цієї дискусії. Але підсумок її має не ще більше розділяти, а об’єднувати православних вірних в Україні, щоби рішення, яке у майбутньому соборно ухвалить з цієї теми Помісна Церква, відобразило настрій та бажання її повноти», – каже Митрополит Епіфаній.

За його словами, варто розуміти, що йдеться не лише про те, щоби відзначати Різдво Христове в інший день, а про повноцінну календарну реформу, яка стосується всього богослужбового року, а не лише одного-двох святкових днів.

«Пам’ятаймо, що справжній зміст християнського святкування Різдва полягає у тому, щоби ми остерігалися гріха та робили добро. Тож нехай у ці передріздвяні дні наші серця стануть оселею для любові та милосердя, а душі – відкритими до Божої істини та ласки», – додає Митрополит Епіфаній.

https://www.facebook.com/epifaniy/posts/2788113734737511

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини