Більшість шкіл Львівщини піде на канікули з 6 січня

Більшість шкіл Львова продовжили навчальний семестр до 5 січня 2021 року. За таких умов, другий семестр розпочнеться з 25 січня.

Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами очільниці управління освіти ЛМР Зоряни Довганик, заклади освіти самостійно затверджують структуру навчального року.

«Як правило, 80% шкіл завершать навчальний семестр 5 січня. До цього часу буде тривати навчання із використанням дистанційних технологій. Другий семестр в цих навчальних закладах розпочнеться 25 січня та завершиться 31 травня», – розповіла Зоряна Довганик.

Також вона додала, що є школи, які організували освітній процес по-іншому: деякі школи завершуватимуть навчальний рік 4, 10 чи 30 червня.

Керівники шкіл на Львівщині мають право самостійно визначати дати зимових канікул. Раніше школи області здебільшого вирішили піти на канікули з 24 або з 27 грудня.

Згодом у ЛОДА розповідали, що на Львівщині школи по-різному вирішили йти на зимові канікули: із 24 грудня, із 27 грудня та навіть із 1 січня. Відтак кожен заклад освіти по-своєму організовуватиме навчальний процес під час локдауну. Це може бути дистанційне навчання або продовження канікул. Втім тоді доведеться відкригувати весняні канікули чи довше навчатися у червні.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини