“Після карантину вихідного дня маємо другий пік безробіття” – Денис Шмигаль

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, внаслідок введення карантину вихідного дня ВВП України не постраждав, натомість є другий пік звернень по безробіттю.

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав в інтерв’ю Українській правді, – пише Еспресо.

“Можна говорити, що карантин вихідного дня вплинув на рівень зайнятості. Це негативний вплив, він є, він відслідковується по графіках. На початку карантину у нас була 361 тисяча зареєстрованих безробітних, сьогодні – 420 тисяч. Ще місяць тому було 396”, – сказав Шмигаль.

Він зазначив, що внаслідок введення карантину вихідного дня ВВП України не постраждав, але “маємо другий пік звернень по безробіттю”. Перший, за його словами, був після початку карантину.

“Традиційно впливає і завершення аграрного сезону, люди стають на реєстрацію. Але в цих коливаннях безробіття є і карантин вихідного дня”, – додав Шмигаль.

За його словами, від початку карантину через центри зайнятості офіційно працевлаштувалися 440 тис. людей.

Загалом, зауважив Шмигаль, карантин вихідного дня значного впливу на економіку не здійснив.

“Чому? Бо загалом ВВП змінилось дуже мало від нього. Найперше тому, що був робочий тиждень, коли люди могли купити усе потрібне. Тобто споживання загалом постраждало мало”, – пояснив він.

Водночас, додав він, найбільше постраждала сфера обслуговування і сфера розваг, де задіяна велика кількість людей і робочих місць.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини