Копію завіси Львівської опери продали на аукціоні Sotheby’s за 25 млн гривень

Копію завіси “Парнас” Генріха Семирадського, оригінал якої вже понад 100 років зберігається у Львівській національній опері, продали на всесвітньо відомому аукціоні Sotheby’s за 680 тис. фунтів стерлінгів (25, 965 млн гривень. – Ред.)

Про це повідомила пресслужба Львівської опери на офіційній сторінці в Facebook. Зазначається, що розмір оригіналу картини становить 6 на 9 м. Її ж зменшена копія, яку виставили на аукціон, має розмір 91 на 147 см. Художник створив її після написання повнорозмірною композиції методом фоторепродукції.

“Оригінал картини вже понад 100 років зберігається у Львівській національній опері. Її розміри становлять 6 на 9 м. Зменшена копія – 91 на 147 см, яку і виставили на аукціон вперше, була створена художником вже після написання повнорозмірною картини. Композиція – майже точна репродукція першій версії, і є унікальним прикладом використання художником фототехніки під час виконання своїх робіт. Виконана маслом на полотні”, – йдеться в повідомленні.

Хто викупив копію львівської завіси, невідомо, ім’я покупця аукціон залишив в таємниці. Театр же кличе в гості: ексклюзивно для глядачів перед спектаклями знамениту роботу Генріха Семирадського покажуть вже 3, 4, 5 і 6 грудня.

Генріх Семирадський, проживаючи в Італії, малював завісу на замовлення архітектора Горголевського саме для львівського театру. Однак на відкриття нової будівлі 4 жовтня 1900-го робота не потрапила, затримавшись на виставках в Римі та Варшаві.

З монументальним полотном “Парнас” глядачі ознайомилися 13 січня 1901 року. Відтоді унікальний витвір доповнює золотий інтер’єр залу Львівської опери.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини