На Закарпатті відкрили відремонтовану дорогу, яка веде до Синевиру і Боржави

На Закарпатті відкрили для проїзду усіх видів транспорту одну із найвисокогірніших доріг в Україні – Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я, яку відремонтовано в рамках програми Президента “Велике Будівництво”.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі Служби автомобільних доріг в Закарпатській області, – пише Укрінформ.

Дорога веде, зокрема, до Синевирського озера та лижних курортів на Боржавському хребті.

“На Закарпатті відкрито оновлену дорогу до туристичної перлини України – озера Синевир. 45 кілометрів автошляху Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я, відновленого у 2020 році в рамках програми «Велике будівництво», здано в експлуатацію. Це один з наймальовничіших автомаршрутів України. Дорога прокладена вздовж Боржавського хребта, проходить через Воловецький та Подобовецький (Пилипецький) перевали, виходить на трасу Р-21 Долина – Хуст. Це також шлях до одного з найбільш відвідуваних природних див України, а саме – до Національного природного парку Синевир.” – повідомили в пресслужбі Служби автодоріг в Закарпатській області.

Як повідомив на відкритті дороги голова Укравтодору Олександр Кубраков, у цьому році Закарпатська область вперше за роки Незалежності отримала належне фінансування дорожньої галузі.

“Разом із Луганською областю – це лідери за кількістю оновлених доріг. 260 км вже готові, ще 50 – зроблені у нижньому шарі. Перший рік «Великого будівництва» мав у пріоритеті дороги міжнародного та національного значення, та завдяки злагодженій роботі керівництва держави, усіх гілок влади ми почали оновлювати і територіальні дороги. Дорога Т-07-18 зв’язує два важливі маршрути, міжнародну трасу М-06 Київ – Чоп та дорогу Р-21 Долина – Хуст, яку ми теж оновлюємо в цьому році і повністю завершимо ремонти у двох областях у 2021 році» – зазначив Кубраков.

Як повідомляється, у ході реконструкції дороги Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я у 2020 році дорожники провели поточний середній ремонт по всій довжині шляху – 44,6 км.

“Під час ремонту було оновлено 15 малих та 4 середніх мостів. Подекуди були замінені балки прогонових будов. По всій протяжності дороги підсилено шар основи. Щебенево-піщана суміш укріплена цементом – 15 см. Влаштовано вирівнююий шар асфальтобетону – 10 км та верхній шар із щебенево-мастикового асфальту – 5 см. Виконано також габіонне кріплення верхових та низових укосів на перевальних ділянках, зокрема, на Воловецькому та Подобовецькому (Пилипецькому) перевалах,” – розповіли в пресслужбі дорожнього відомства.

Задля безпеки, бар’єрне огородження, відповідно до європейських стандартів, має світловідбивні елементи вмонтовані у деталі конструкцій. Також уздовж відремонтованої дороги оновлено всі дорожні знаки.

“Усі ці масштабні роботи проведено дорожниками в умовах високогір’я. 60% шляху проходить на висоті 500 і вище метрів над рівнем моря. Найвища позначка по поверхні дороги – 732,38 м над рівнем моря, найнижча – 430,03 м. При цьому дорога Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я має десятки штучних споруд (мости, труби та підпірні стіни) та складну конфігурацію дороги у плані, а саме велику кількість кривих на кілометр”, – уточнили в пресслужбі Закарпатського автодору.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини