“Нас неможливо залякати або зламати”: Зеленський привітав українців з Днем Гідності та Свободи

Глава держави зазначив, що для людей революція – це “шлях до бажаних змін, а для політиків – шлях до бажаних крісел”.

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем Гідності та Свободи. Президент зазначив, що потрібно будувати нову Україну, не слухаючи старих політиків.

“Особливий день, пов’язаний з початком двох революцій. І вони, і студентська Революція на граніті, 30-річчя якої відзначалося 2 жовтня, доводять одну істину: у визначальні часи історії головне та вирішальне слово завжди буде не за політиками, а за українським народом”, – сказав президент у своєму відеозверненні, оприлюдненому на сайті ОП, передає ТСН.

Глава держави зазначив, що український народ готовий захищати правду і свою свободу.

“Це – нова свідомість. І громадян, і влади. Кожен громадянин знає: вислів “Від мене нічого не залежить” – це міф. Разом ми можемо все. А кожна влада в Україні матиме щонайменше три символи, три нагадування про те, що ніколи не можна йти проти волі свого народу. Бо ми не будемо мовчати, нас неможливо залякати або зламати. Українці готові боротися за правду і справедливість – навіть ціною власного життя. Ми готові захищати свободу вибору, свободу слова та думки, рівність, повагу, верховенство права та демократії. А найголовніше – захищати рідну Україну, її суверенітет і територіальну цілісність”, – сказав Зеленський.

Президент вважає, що українці повинні не тільки пам’ятати про ключові моменти своєї історії, а “й винести та засвоїти важливі уроки”.

“Для людей революція – це шлях до бажаних змін. Для політиків – шлях до бажаних крісел. Тож разом з вами, не слухаючи старих політиків, ми щодня маємо продовжувати нелегку побудову дійсно нової України. Вільної та гідної. Де на першому місці завжди буде закон, а не прізвища чи минулі заслуги. Де через роки після знакової історичної події буде музей, а не тимчасова конструкція. Де всі позитивні зміни, написані на плакатах, що в мороз і холод тримали мітингувальники, стануть реальністю”, – додав Зеленський.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини