Львівські хірурги прооперували 11-річну дитину з цвяхом у бронхах

Уночі 21 листопада хірурги Львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ прооперували 11-річну дівчину з Жидачівського району, яка вдихнула канцелярський цвях і він застряв у бронхах. Її терміново взяли в операційну.

Як повідомила директорка ОХМАТДИТу Олександра Бурда, компанія дівчат жартувала, аж поки одна з них не вдихнула канцелярський цвях, який чомусь тримала у роті. Він застрях у бронхах. Дівчина почала кашляти, батьки відвезли її до Ходорівської міської лікарні, а звідти швидка доставила дитину в ОХМАТДИТ, – пише ZAXID.NET.

Рентген, який зробили дівчині, виявив стороннє тіло у бронхах. Її відразу вночі прооперували. Оперував дитину дитячий хірург Олександр Колодій.

Це було ювелірне втручання, адже діаметр трахеї дитини всього 8 мм і працювати там щипцями непросто, завжди є ризик профузної кровотечі, що означає смерть дитини. Але вдалося вийняти канцелярський цвях без ускладнень.

«Ми зробили ригідну трахеобронхоскопію під наркозом. Спеціальними ендоскопічними інструментами – щипцями під оптичним контролем – з правого проміжного бронха дитини ми дістали канцелярський цвях з пластмасовою частиною і гострим вістрям. То було непросто, адже пластмасова частина цвяха повністю перекрила бронх так, що нижня доля правої легені майже не функціонувала», – каже Олександр Колодій.

До операційної бригади. Окрім Олександра Колодія, увійшли хірург Данило Іваськевич і анестезіолог Андрій Галян.

Мала пацієнтка вже поїхала додому.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини