Звільнили поліцейських, які п’яними побили ветеранів АТО у центрі Львова

Опівночі 15 листопада у центрі Львова троє працівників поліції напали на двох ветеранів АТО Андрія Мочурада та Віктора Баранника і побили їх.

Двох поліцейських звільнили, а щодо третього учасника бійки розслідування ще триває, повідомляє Львівський портал.

Інцидент стався близько опівночі з 15 на 16 листопада на центральній алеї проспекту Свободи у Львові. Двоє ветеранів АТО Андрій Мочурад і Віктор Баранник йшли містом. За словами Андрія Мочурада, раптово на них напали троє незнайомців.

«На мене та мого побратима, також громадського діяча та ветерана російсько-української війни, Віктора Баранника, зі спини напали троє молодиків спортивної тілобудови. Мені та Віктору завдали тілесних ушкоджень середньої важкості – зокрема, зламаний ніс, зламані зуби, численні забої, тощо. Напад був без жодного приводу у самому центрі Львова», – розповідає Андрій Мочурад.

На фото Андрій Мочурад

Ветеран зазначає, що після нападу молодики намагались втекти, проте їх затримали патрульні поліцейські, які проходили неподалік. Потерпілих і нападників вони відвезли у Галицький районний відділ поліції, де вже стало відомо, що правопорушники, які побили двох львів’ян, працюють у поліції.

«Молодики, навіть у відділку вихвалялись що вони нетверезі і їх «відмажуть», бо вони самі поліція. Чомусь попри нашу не одноразову вимогу, у нападаючих не взяли кров на аналіз вмісту алкоголю чи наркотиків», – написав на сторінці у Facebook постраждалий.

На фото Віктор Баранник

Андрій Мочурад також назвав імена поліцейських, які напали на нього з другом. Це Цімерман Павло Романович, Вовчик Богдан Тарасович, Остапович Андрій Васильович.

Згідно з декларацією на сайті НАЗК, Андрій Остапович працює у патрульній поліції Чернівецької області. Богдан Вовчик працює у патрульній поліції Ковеля. Павло Ціцерман є курсантом Львівського державного університету внутрішніх справ.

Ввечері 18 листопада у Нацполіції повідомили, що звільнили двох поліцейських, які причетні до побиття львів’ян. Щодо третього службове розслідування триває.

Після затримання трьох хуліганів, які виявились поліцейськими, інформацію передали у ДБР, а підрозділ внутрішньої безпеки Нацполіції розпочав службове розслідування.

«В результаті перевірки була підтверджена безпосередня причетність до бійки двох поліцейських з Тернопільської та Волинської областей. Їх вже звільнено з лав поліції. Щодо третього фігуранта з Чернівців службове розслідування ще триває», – заявили у поліції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини