“Рішення про звільнення Степанова вже прийняте” – ексочільниця Директорату МОЗ

Максим Степанов

За словами ексчиновниці міністерства охорони здоров’я Оксани Сухорукової, рішення про звільнення очільника МОЗ Максима Степанова вже прийняте.

Про це екскерівник Директорату медичних послуг МОЗ Оксана Сухорукова написала у Facebook за результатом зустрічі волонтерів з владою в Офісі президента України, що пройшла в п’ятницю, 13 листопада, передає Espreso.

Окана Сухорукова розповіла, що за результатом зустрічі волонтерів з представниками Офісу президента вона зрозуміла, що в ОП розуміють ситуацію з коронавірусом по країні.

“Нам сказали: – Як погано, ми самі знаємо, що робити?”, – прокоментувала Сухорукова.

“На жаль, швидкого, простого і красивого виходу з ситуації немає. Карантин вихідного дня не допоможе. Все одно прийдеться вводити локдаун. Питання часу і кількості смертей в муках”, – наголосила ексчиновниця.

Ексчиновниця розповіла про кроки, які запропонувалина розгляд представникам ОП:

1. Негайне запровадження “короткого” локдауну.
2. За цей час – кисень до лікарень (гроші є, субвенція виділена), хотіла написати під особистий контроль, але чогось злікалась.
3. Наростити тестування і опрацювати алгоритми реагування на тестування.
4. Навчання персоналу. Елементарним речам – як користуватися кисневим концентратором, СРАРом, інфекційному контролю.
5. Забезпечити первинну ланку концентраторами (для тих, кого виписали)
6. Наростити спроможність МОЗ: оголисити конкурси, набрати туди людей, дати їм можливість вирішувати питання боротьби з ковідом, а не закриття контрольчиків.

Сухорукова додала скріншот Телеграму нардепа від “Голосу” Ярослава Железняка, який в суботу, 14 листопада, написав, що в Кабміні погодили звільнення одного з міністрів.

За словами Сухорукової, мова йде про міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

“Пану міністру від щирого серця бажаю одужати, ви ще маєте постати перед судом. На той час, коли ми були в ОП рішення про звільнення Степанова вже було прийняте. Питання, навіщо нас запросили залишається відкритим”, – волонтер та ексчиновник міністерства Оксана Сухорукова.

https://www.facebook.com/oksana.sukhorukova/posts/3526392537428704

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини