26-річного бодімодифікатора з Тернополя засудили до довічного ув’язнення

Андрій Горбатюк вбив свою знайому з особливою жорстокістю, на її тілі виявили 99 ран.

26-річного мешканця Тернополя Андрія Горбатюка засудили до вищої міри покарання – довічного ув’язнення за жорстоке вбивство майстрині тату Тетяни Подвашецької у квітні 2019 року. Про це повідомили у прокуратурі Тернопільської області.

Як розповіли у відомстві, 11 листопада 2020 року суд визнав Горбатюка винним в умисному вбивстві, вчиненим з особливою жорстокістю.

Обвинувачений свою причетність до вбивства заперечував.

Довічне ув'язнення: у Тернополі засудили Андрія Горбатюка. Мета Новости. Лента. язнення, Тетяни, майстриня.

Також Горбатюка зобов’язали сплатити 500 тис. грн моральної шкоди матері вбитої, пише тернопільський сайт «Терміново».

Під час судових дебатів прокурор попросив суд призначити для обвинуваченого покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Проте рідні покійної вимагали для нього довічного ув’язнення. Обвинучений своєї вини в суді не визнав. Мовляв, нічого не пам’ятає, отямився вже над бездиханним тілом.

За словами судді-спікерки, таку високу міру покарання у тернопільському міськрайонному суді призначили вперше за багато років. Наразі Андрій Горбатюк залишається у Чортківському СІЗО. Чи подаватимуть його захисники апеляцію, поки що невідомо. До слова, під час оголошення вироку нікого з рідних обвинуваченого у залі суду не було.

Нагадаємо, що тіло 28-річної жінки 16 квітня 2019 року у квартирі на вулиці Леся Курбаса в Тернополі знайшла подруга її мами та чоловік, який робив ремонт у квартирі загиблої.

Експерти встановили, що жінці нанесли ножем понад 99 колото-різаних ран. Її повільно вбивали понад 2 години.

17 квітня його затримали у Львові, де він, як довели слідчі, намагався переховуватись від правоохоронців. Спочатку чоловік зізнався у тому, що скоїв, але потім змінив свідчення. Під час обрання запобіжного заходу в суді у квітні минулого року підозрюваний заявив, що шкодує через скоєне ним та пояснив, що це сталося внаслідок «панічної атаки».

Психіатрична експертиза визнала його осудним.

Андрій Горбатюк став відомим у Тернополі після бодімодифікації (зміна тіла, яка порушує його природню структуру шляхом хірургічної або пластичної корекції). У чоловіка нарощені ікла, розрізаний язик, він носить контактні лінзи, а очні яблука пофарбовані в чорний колір.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини