17-річний львів’янин став чемпіоном світу з самбо

Микола Грибик здобув перше місце на змаганнях у Сербії.

Львів’янин Микола Грибик здобув перемогу у чемпіонаті світу з самбо серед юнаків. Змагання відбувалися у Сербії в місті Нові Сад протягом 5-8 листопада, передає ZAXID NET.

Львів'янин Микола Грибик став чемпіоном світу з самбо | Новини Дивись.info

Як повідомили у відділенні НОК України у Львівській області, 17-річний львів’янин Микола Грибик виборов «золото» серед юнаків (до 18 років) у надважкій вазі 87+ кг.

«Перспективний львівський самбіст у фінальній сутичці зустрівся з принциповим суперником із РФ Романом Желтовим – майстром спорту Російської Федерації, переможцем першості Росії. Суперник володів ініціативою, але наш краянин зумів провести результативний прийом на 1 бал у заключні пів хвилини поєдинку і довів його до перемоги», – повідомили у НОК Львівщини.

В командному заліку серед юнаків і дівчат збірна України посіла друге місце. На першому – команда Росії.

Віце-чемпіонкою дорослого чемпіонату у ваговій категорії понад 80 кг стала 24-річна вихованка Львівської школи вищої спортивної майстерності Василина Кириченко. Ще одна львів’янка Марта Чаплінська виграла «бронзу» серед юніорів.

Начальник управління молоді та спорту Львівської міськради Антон Нікулін повідомив, що Микола Грибик отримає 10 тис. грн з міського бюджету за перемогу у змаганнях. Василини Кириченко отримає 20 тис. грн, а Марта Чаплінська – 8 тис. грн. Тренери спортсменів отримають аналогічні суми від міської ради.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини