“Діти – це “рушій будь-якої епідемії”. Я б ні за що в житті не пустила їх до школи 1 вересня” – Ольга Голубовська (відео)

В умовах епідемії коронавірусної інфекції не можна було відкривати школи.

Як інформує Цензор.НЕТ, таку думку в інтерв’ю виданню “ГОРДОН” висловила лікарка-інфекціоністка, членка оперативного штабу із запобігання поширенню коронавірусу в Україні Ольга Голубовська.

На питання журналіста, що б вона зробила найперше, якби опинилася на місці президента Володимира Зеленського, Голубовська відповіла: “Я б посилила контроль над дотриманням рекомендацій. Я ні за що в житті не пустила б дітей у школу 1 вересня. Я розумію, що це складності для людей. Але складності бувають різні. Я розумію, що дітей ніде залишити. Але я знаю, що діти – це рушій будь-якої епідемії. Діти пішли в школу – через два тижні Київ потрапив до “помаранчевої” зони”.

Вона зазначила, що потрібно було заздалегідь забезпечити “ліжка з киснем по всій Україні”, а це неможливо зробити швидко.

Спалах коронавірусної інфекції почався в кінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

1 вересня в Україні відкрилися всі школи, за винятком тих, де висока епідеміологічна небезпека.

27 жовтня директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я Ханс Клюге заявив, що закриття шкіл – не дуже ефективний метод у боротьбі з пандемією коронавірусної інфекції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини