«Я привіз із собою 1 сумку з речами, 35 гривень, 50 доларів, амбіції та українську мову» – Притула згадав, як приїхав підкорювати Київ

У День української писемності та мови Сергій Притула загадав, як приїхав підкорювати Київ. З тих пір українська мова вийшла у столиці та Україні загалом на нові позиції, переконаний Притула.

Про це він написав у своєму Facebook, – повідомляє Про Львів.

“Гарний був день сьогодні.
Чудовий!

День української писемності та мови.
День, який мені вкрай просто святкувати, позаяк, я з народження україномовний. Мама, татко, дідусі, бабусі, прадідусі, прабабусі… всі вони, з Волині чи Поділля, були україномовними.

Але я цей день шаную за те, що саме сьогодні я маю можливість цілий день читати у стрічці ФБ сотні історій тих, хто не були з народження україномовним, але стали ними. І не просто носіями мови, а тими, хто бореться за мову для нащадків!
Дякую Вам!

9 листопада 2005 року я вийшов з потяга на Південний вокзал, щоб оселитися у Києві назавжди. Я привіз із собою до столиці: 1 сумку з речами, 35 гривень, 50 доларів, амбіції та українську мову.

Я тут живу 15 років. І я маю велику радість бачити не тільки те, що у моєму гардеробі стало більше речей, у моєму гаманці стало більше грошей, мої амбіції мають нові горизонти… Я маю велику радість, що українська мова у столиці і в Україні, вийшла на нові позиції! І з цих позицій її вже ніхто не зіб’є!

Є те, що цементує націю! Є те, що є основою існування Держави!
Зі Святом, друзі!
Шануймо Мову!!!”

https://www.facebook.com/613758665366946/posts/3440986599310791/?d=n

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини